Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

Worden jullie ook zo moedeloos van dit weer? Ik weet niet of het aan het feit ligt dat ik geen verlof genomen heb, maar ik word een beetje depri van deze typisch Belgische zomer: 1 dag mooi weer en hop ’t is alweer om zeep… Gelukkig heb ik mooie vooruitzichten: volgende week mag ik voor 3 dagen naar Portugal, meer bepaald naar de wijngaarden in de Douro-vallei. Ik kijk er echt heel hard naar uit. In afwachting zoek ik dan maar troost in mijn keuken. In een ovenschotel. Maar dan wel een die de zon op het bord tovert: met vis, venkel en saffraan. Nu nog een Portugees wijntje erbij en het aftellen kan beginnen! 🍇🍷

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Het boodschappenlijstje voor 4 personen

750 g aardappelen
600 g heilbotfilet
125 g grijze garnalen
250 g mosselen
Enkele verse spinazieblaadjes
Boter
1 dl room
1/2 venkel
Enkele takjes dille
Nootmuskaat
1/2 el saffraanpoeder
Peper
Zout

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Zo maak je de ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen. Giet ze af en stamp ze met een klontje boter, peper, zout en een snuifje nootmuskaat tot een smeuïge puree.

Schil de venkel en snij in flinterdunne reepjes. Beboter een grote ovenschaal en schep de puree erin. Je kan ook individuele ovenschaaltjes gebruiken. Leg er de moten vis op en kruid met peper en zout. Verdeel er de fijngesnipperde venkel over en zet 20 tot 25 min in de voorverwarmde oven.

Kook intussen de mosselen gaar in een beetje kokend water. Breng 3 dl van het mosselvocht aan de kook en doe er 1 dl room bij. Breng op smaak met peper, zout en saffraanpoeder. Klop schuimig.

Werk de ovenschotel af met de saffraansaus, enkele gekookte mosselen en grijze (gepelde) garnalen. Serveer met  de dille en spinazie.

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Bron: recept aangepast van de website Libelle-Lekker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: