- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Nutty wafel

Nutty wafel

Let’s go nuts vandaag! Na mijn gefrituurde mosselbeignets en mijn everzwijnballetjes met zoete aardappelpuree moest ik nog 1 recept maken met Brugse Zot. Nu ben ik nogal een vrouw die snel haar beloftes nakomt en dus maakte ik ook dat derde recept al meteen. Maar ik ben – helaas voor mezelf – ook een enorme perfectionist (wat is dat vermoeiend, zeg!) en dus vond ik de foto die ik maakte van de nutty wafel niet OK. Wie me volgt op Instagram, zag die ‘lelijke’ foto passeren. Maar dus moest ik de wafel én de toppings opnieuw maken. Nu, niet dat ik dat erg vond: deze wafel is écht heel lekker. Krokant en licht door de gist van de Brugse Zot Dubbel en heerlijk met die 3 nutty toppings. (Zelfs voor wie geen fan is van pindakaas, try it! Mijn man is zo iemand, maar hij at alles toch met veel smaak en tot de laatste kruimel op).

 

Nutty wafel

 

Nutty wafel

Nutty wafel

Heerlijke, krokante en lichte wafel met een nutty topping. Eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Nagerecht

Equipment

  • Wafelijzer
  • Handmixer met kloppers
  • Staafmixer
  • Siliconen bolvormige mal

Ingrediënten
  

Voor de wafels:

  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml bruin bier (ik gebruikte dus de Brugse Zot Dubbel)
  • 250 ml melk
  • 200 ml water
  • 120 g boter

Voor de crème van pindakaas:

  • 80 g poedersuiker
  • 140 g pindakaas
  • 40 g ongezouten roomboter, zacht
  • 40 g room
  • Zout naar smaak

Voor de crème van espresso:

  • 150 g melkchocolade
  • 50 g espresso

Voor de crème van hazelnoot:

  • 100 g witte chocolade
  • 25 g hazelnootpasta (type Nutella, maar ik gebruik altijd die van Galler)
  • 3 g kardemom

Voor de afwerking:

  • Poedersuiker
  • Brownie Bites en Speculaas Bolletjes (bij Albert Heijn)

Instructies
 

Voor de wafels:

  • Smelt de boter in de microgolfoven.
  • Doe de bloem, gist en suiker in een grote mengkom.
  • Voeg de eieren en het bier beetje bij beetje toe terwijl je klopt met een elektrische handmixer met de kloppers.
  • Meng de melk met het water en voeg in 3 keer toe, terwijl je met de klopper mengt om klonters te vermijden.
  • Voeg tot slot de gesmolten boter toe en klop nogmaals alles goed door.
  • Laat het deeg 1 uur rusten (langer is zelfs nog beter, heb ik gemerkt).
  • Warm je wafelijzer voor. Wanneer het goed warm is, olie je de platen lichtjes in. Dan kan je nu je wafels bakken!
  • Plaats de wafels op een rooster in afwachting dat je ze wil opeten. Hoe sneller je ze opeet, hoe krokanter ze zullen zijn.

Voor de crème van pindakaas:

  • Meng alle ingrediënten met een garde tot crème.

Voor de crème van espresso:

  • Smelt de chocolade en meng de espresso erdoorheen met behulp van een staafmixer.
  • Bewaar in de diepvries tot gebruik.

Voor de crème van hazelnoot:

  • Smelt de chocolade en meng de Nutella en de kardemom erdoorheen met behulp van een staafmixer.
  • Spuit de crème in een siliconen mal.
  • Vries in en ontpop voor gebruik.

Afwerking

  • Schik de toppings naar eigen smaak en fantasie op de wafels.
  • Werk af met poedersuiker.
Trefwoord Brugse Zot, espresso, hazelnootpasta, kardemom, pindakaas, wafel

Bron: recept voor de wafels vertaald van de blog Mélina & Chocolat, recept voor de toppings van de website Foodxperience. Recept gerealiseerd in samenwerking met Brugse Zot. Lees mijn disclaimer hier.

Related Post