- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Noordzeekrab, couscous, tomaat, venkel

Nu we al van de lente hebben kunnen proeven (en da’s nog zacht uitgedrukt, het voelde al als hartje zomer), willen we natuurlijk meer van dattum. Niets zo zalig als op je terras genieten van zon, aperitief en een heerlijk hapje. Van de eerste twee met mate, van dat laatste à volonté. En al zeker als dat hapje deze Noordzeekrab met couscous, tomaat en venkel is. Het smaakt niet alleen superlekker, het is nog goed voor de lijn ook! Niet dat ik daarop let, zenne, mannekes. Maar jullie misschien wel? ?

 

Noordzeekrab, couscous, tomaat, venkel

 

Recept voor Noordzeekrab, couscous, tomaat, venkel

(Voor)bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de Noordzeekrab ravioli:
Krabbepoten
1 potje zure room
Een heel klein beetje mayonaise
Enkele druppels Shriracha (hot) chilisaus
Vloeibare honing
1 koolrabi

Voor de couscous:
100 g couscous
150 g bouillon
1 sjalot
Fijngesneden paprika
Fijngesneden venkel

Voor de tomatensaus:
2 dl tomatensap
Enkele druppels Tabasco®
Wat selderzout
1 scheutje vodka

Voor de lavas- of selderolie:
Lavas- of selderblaadjes
1 dl olijfolie

Voor de mayonaise van krab:
Mayonaise
Een klein beetje krabsla
Beetje ketchup
Beetje chilisaus

Voor de afwerking:
Microleaves

 

Werkwijze

Voor de Noordzeekrab ravioli:
Haal het krabvlees uit de poten.

Werk het op met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Snijd met een snijmachine of mandoline flinterdunne schijfjes van de koolrabi en steek er rondjes uit.

Schik wat krabsla in het midden van een schijfje koolrabi, bestrijk de rand met honing en kleef dicht zoals een gyoza. Indien dat te veel werk is, kan je ook gewoon wat krabsla lepelen tussen 2 plakjes koolrabi. Minder fancy, even lekker.

Maak 2 ravioli’s per persoon.

 

Voor de couscous:
Breng de bouillon aan de kook, giet op de couscous en laat wellen onder plasticfolie.

Snijd de sjalot, paprika en venkel in brunoise en stoof aan. Voeg de losgeroerde couscous toe. De couscous wordt lauw geserveerd.

 

Voor de tomatensaus:
Mix alles samen en bind eventueel wat bij met een mespuntje xantana.

 

Voor de lavas- of selderolie:
Mix alles samen op (eventueel op 50° C) en passeer door een fijne zeef.

Meng net voor het doorgeven de tomatensaus en wat van deze olie door elkaar.

 

Voor de mayonaise van krab:
Mix een klein beetje krabsla op met ketchup en chilisaus. Werk op met mayonaise.

 

Afwerking

Druk onderaan kommetjes de lauwe couscous aan in een dresseerring.

Schik er een Noordzeekrab ravioli’s op. Werk af met het sausje en dotjes mayonaise van krab.

Eindig met enkele Microleaves bovenop.

 

Bron: recept van chef Tim Cornille voor Peggylicious.

Related Post