- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Muffins met vijgen

Het aantal pageviews op mijn blog stijgt gestaag. Tof! Tof! Om dat zo te houden, moet ik natuurlijk nieuwe receptjes posten. Maak je geen zorgen: méér dan ideeën genoeg! Vandaag liet ik mij inspireren door de Franse receptensite CuisineAZ.com. Wat een eenvoudig ingrediëntenlijstje leek, bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Geen verse vijgen te bespeuren in de Carrefour vrijdag. Maar zo snel laat ik me niet uit mijn lood slaan (zij die mij kunnen, zullen dat bevestigen, ahum!) en dus naar den Delhaize gereden. Daar had ik meer succes.

 

Ingrediënten

250 g tarwebloem 6 verse vijgen 30 cl melk 1 ei 100 g suiker 100 g boter 1 zakje gist 1 snuifje zout

Bereiding

Snij de boter in stukken en laat ze zacht worden. Snij de vijgen in kleine stukjes. Giet de melk in een pannetje en laat op een zacht vuurtje lauw worden. Meng in een kom de gezeefde bloem, de gist, de suiker en het zout. Scheid het eiwit van de dooier en voeg de dooier bij het mengsel in de kom. Giet de lauwe melk voorzichtig bij het mengsel en roer tot je een homogeen deeg bekomt. Dek af met een handdoek en laat 2 uur rusten. Verwarm de oven voor op 210° C (ik heb een heteluchtoven en ik heb altijd geleerd dat ik de oven 10% lager moet zetten, bij mij heb ik hem dus afgesteld op 190° C) Breng bakpapier aan in kleine vormpjes met een hoge rand en boter ze in. Voeg nu de zachte boter en de vijgen bij het deeg en meng goed. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig door het deeg. Giet het deeg in de vormpjes en bak af gedurende 25 minuten ongeveer. Check of de muffins ‘goe gebakken’ zijn met het lemmet van een mes. Ontvorm de muffins en laat ze afkoelen op een rooster. Smullen maar! Bron: www.cuisineaz.com

Related Post