- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mousse tiède d’époisses au pain d’épices et sa tartine

Mousse tiède d'époisses au pain d'épices et sa tartine

 

Mousse tiède d'époisses au pain d'épices et sa tartine

 

Recept voor mousse tiède d’époisses au pain d’épices et sa tartine

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Grilltijd: 1 à 2 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 4 personen:

Voor de lauwe mousse van époisses:
120 g époisses
120 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
2 plakjes peperkoek
Speculooskruiden (of peperkoekkruiden) voor de afwerking

Voor la tartine:
1 stokbrood
120 g époisses

 

Werkwijze

Voor de lauwe mousse van époisses:
Grill de plakken peperkoek kort krokant in een broodrooster en snijd in blokjes.

Snijd de époisses in stukken.

Verwarm de room op een zacht vuurtje en voeg er de stukken époisses aan toe. Roer tot de époisses volledig is opgelost.

Passeer de mengeling door een zeef in een sifon.

Draai er 2 gaspatronen op.

Verdeel de blokjes krokante peperkoek over 4 glaasjes of kopjes en spuit er de nog warme espuma op. Werk af met een snufje speculooskruiden.

 

Voor la tartine:
Verwarm de oven voor op grillstand.

Snijd het stokbrood in schuine sneden. Rooster ze kort in de broodrooster.

Leg op elk sneetje gegrild stokbrood een snede époisses van ca. 30 g en schuif de sneden brood kort (ca. 1 min) onder de grill tot de kaas begint te smelten.

 

Mousse tiède d'époisses au pain d'épices et sa tartine

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept geproefd in Auprès du Clocher in Pommard.

Related Post