- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mosselen in kokos-wortelbouillon

 

Mosselen in kokos-wortelbouillon

 

Recept voor mosselen in kokos-wortelbouillon

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 kg mosselen
1 ui
1 cm verse gember
1 dikke wortel
2 el olijfolie
10 cl droge witte wijn
2 takjes tijm
20 cl kokosmelk
Verse kruiden voor de afwerking

 

Werkwijze

Schrob en was de mosselen zorgvuldig. Schil de ui en de gember en hak grof. Schil de wortel en snij in staafjes.

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, de gember en de wortel toe. Stoof 5 min zonder te laten kleuren. Giet er de witte wijn bij, voeg de mosselen en de tijm toe en dek de pan af. Laat een 10-tal min stoven en schud de pan af en toe op.

Schep de mosselen als ze allemaal open zijn uit de pan met een schuimspaan. Zeef het stoofvocht van de mosselen en giet weer in de pan. Doe er de kokosmelk bij en laat een paar minuten inkoken tot de bouillon is ingedikt. Kruid met peper en, indien nodig, met zout.

Doe de mosselen weer in de kokos-wortelbouillon, meng en werk af met verse kruiden en enkele wortelstaafjes.

Serveer.

 

Mosselen in kokos-wortelbouillon

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten zomer 2018 nr 60.

Related Post