- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mirliton met peer en framboos (zonder gluten en zonder suiker)

Mirliton met peer en framboos (zonder gluten en zonder suiker)

 

Mirliton met peer en framboos (zonder gluten en zonder suiker)

 

Recept voor mirliton met peer en framboos (zonder gluten en zonder suiker)

Bereiden: ± 15 min
Oven: ± 35 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
Boter voor de vorm(en)
5 eieren
150 g Zùsto (of suiker)
150 g amandelpoeder
4 el volle room (of zure room)
2 mooie, rijpe peren
125 g frambozen
Zùsto (of suiker) voor het bakken

 

Werkwijze

Verwarm de hete luchtoven voor bij 175° C.

Boter een springvorm met dikke wand of een gratinschotel in porselein, in gietijzer of in terra cotta in.

Klop in een grote slakom de eieren met de Zùsto (of suiker). Wanneer die goed opgelost is, voeg je het amandelpoeder toe. Meng goed en doe er dan de room bij. Meng opnieuw.

Schil de peren, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis. Snijd elk stuk peer in 3 dikke repen.

Verdeel het mirliton beslag over de schaaltjes (of springvorm) en druk er de peren en de frambozen in.

Bestrooi met Zùsto (of suiker) voor je ze in de oven schuift voor 35 min.

Serveer lauw of koud.

 

Mirliton met peer en framboos (zonder gluten en zonder suiker)

 

Bron: recept vertaald uit het boekje Framboise van Christophe Adam.

Related Post