- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mini-erwtenquiches – Knack Weekend #14

Eerlijk is eerlijk. Normaal zouden deze mini-quiches nooit op mijn blog beland zijn, ware het niet dat ze in de lente editie van de Knack Weekend staan en dus automatisch tot mijn challenge behoren. Waarom niet? Te eenvoudig. Te hoog ‘Dagelijkse Kost’ gehalte voor mijn blog. Niks tegen de Jeroen, zenne. Verre van! Integendeel. Ik vind Jeroen een keisympathieke gast. En ik kan het weten. Ik mocht ooit een dagje meedraaien in zijn keuken. Lees hier mijn verslag (klik).

Maar aangezien ik bijna alle desserten van het speciale Knack nummer al gemaakt heb, MOET ik wel overschakelen op de andere gangen. Wel dit hapje heeft ons aangenaam verrast. Het is super eenvoudig én snel klaar én best heel lekker (na een drukke werkdag in 1-2-3 gemaakt). Het viel zo in de smaak dat ik het zelfs nog eens ga maken. Ooit. Als mijn blog TO DO lijstje wat geminderd is. Als Pasen en Pinksteren op een dag valt dus. 😉

Voor 12 quiches

400 g (diepvries)erwten
4 lente-uien
2 tenen knoflook
400 g zure room
4 eieren
100 g geraspte parmezaan
Een snuifje nootmuskaat
Zachte boter voor de muffinvormpjes
275 g bladerdeeg (ik nam 1 rol en dat volstond)

Bereiding

Blancheer de erwten 1 à 2 minuten in kokend water. Giet af.

Maak de lente-uien schoon en snijd in plakjes. Pel en snipper de knoflook.

Meng de zure room, de eieren en de helft van de geraspte parmezaan door elkaar. Voeg de lente-uien en knoflook en de erwten toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm een heteluchtoven voor op 180° C. Vet twaalf muffinvormpjes in met boter. In mijn geval, hoefde dat niet want ik gebruikte mijn gewonnen Pâtiliss muffinvorm van Le Creuset. Tjah, waar een leuk recept van eclairs allemaal niet goed voor is. 😉

Rol het bladerdeeg uit en steek er cirkels uit van 8 à 12 cm diameter. Bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg en verdeel er het erwtenbeslag over. Besprenkel met de rest van de geraspte parmezaan en zet 35 minuten in de oven tot de quiches mooi goudbruin zijn.

Haal de erwtenquiches uit de oven en laat enkele minuten rusten voor je ze ontvormt. Serveer de quiches koud of warm.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post