- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mini cheesecakejes voor maxi plezier

 

Mini cheesecakejes voor maxi plezier

 

Recept voor mini cheesecakejes

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Baktijd: 25 min
Afkoelen: 2 u 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor een 10-tal mini cheesecakejes:

Voor de korst:
65 g graham crackers, verkruimeld
29 g ongezouten boter, gesmolten
12 g griessuiker

Voor de cheesecake:
226 g volle roomkaas, op kamertemperatuur (ik gebruikte Philadelphia Original)
50 g griessuiker
60 g volle zure room, op kamertemperatuur (ik gebruikte die van Campina met 30% vet)
1/2 tl puur vanille-extract
1 tl vers citroensap (facultatief, maar aanbevolen)
1 groot ei, op kamertemperatuur

Suggesties voor de topping: gezouten karamel, lemon curd, aardbeienmoes, chocolade ganache, vers fruit, slagroom of frambozensaus,…

 

Mini cheesecakejes voor maxi plezier

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 177° C.

Zet 9 à 10 papieren vormpjes in een muffin bakplaat voor 12 muffins. Uit dit recept haal je 9 à 10 mini cheesecakejes, er zullen dus 2-3 holtes leeg blijven. Je zou kunnen werken zonder de papieren vormpjes en het bakblik inspuiten met bakspray, maar de mini cheesecakejes komen nogal moeilijk uit de vorm. Met papieren vormpjes gaat het makkelijker.

Maak de korst:
Meng alle ingrediënten voor de korst in een middelgrote mengkom. Mix tot je een zanderig deeg bekomt. Duw een volle eetlepel korstmengsel goed aan in elk papieren vormpje. Bak voor gedurende 5 min.

Maak de vulling:
Klop de roomkaas en de griessuiker samen op middelhoge snelheid in een ruime kom tot het mengsel zacht en romig is, gedurende ca. 1 min. Je kan hiervoor een handmixer gebruiken of een staande mixer uitgerust met de vlinder of klopper. Voeg de zure room, het vanille-extract en het citroensap toe en klop tot alles volledig gemengd is. Voeg op middelhoge snelheid het ei toe en klop tot het net ondergemengd is. Het beslag zal dik zijn. Verdeel het over alle vormpjes. Je hebt ongeveer 1 el nodig per cheesecake.

Bak de mini cheesecakejes tot ze stevig zijn en in het midden nog lichtjes wiebelen. Dit duurt ca. 18-20 min.

Zet het bakblik op een rooster en laat bij kamertemperatuur afkoelen gedurende 30 min. Zet de cakejes dan in de koelkast en laat ze afkoelen gedurende 2 uur. De cheesecakejes zullen lichtjes inzakken in het midden. Maar da’s niet erg. Zo heb je ruimte voor je topping!

Zodra ze zijn afgekoeld, voeg je de topping naar wens toe en serveer..  Dek de cheesecakejes die overblijven (de kans is klein, trust me!) en bewaar ze tot 5 dagen (die kans is nog véél kleiner!) in de koelkast.

 

Mini cheesecakejes voor maxi plezier

Mini cheesecakejes voor maxi plezier

 

Bron: recept vertaald van Sally’s Baking Addiction.

Related Post