- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Millefeuille met aardbeien en lemoncurd espuma

Milefeuille

Dat een recept niet per se moeilijk moet zijn om lekker en mooi te zijn, bewijst deze millefeuille. Ik kwam dit recept vorige week tegen in een kookmagazine in mijn hotel in de Vogezen, maakte er een foto van en maakte het maandagavond na het werk al meteen klaar. Mijn dochter kwam bij mama eten want ze had nood aan een knuffel en aan troostvoer (de nederlaag van Club was nog niet verwerkt en bovendien hadden een paar collega’s haar dan ook nog zitten jennen). In haar geval betekent dat balletjes met rijst en currysaus. En een dessertje. Ja, de appel is niet ver van de boom gevallen…

Na een lange en vooral drukke werkdag na een verlengd weekend nog snel, snel een toetje tevoorschijn toveren, het kan dus. Zorg er wel voor dat je, zoals ik, altijd een pot lemoncurd, liefst homemade, in je koelkast hebt staan!

Nodig voor 4 personen

500 g Belgische aardbeien
3 vellen brickdeeg
50 g boter
25 cl volle room
2 el lemoncurd
Poedersuiker

Werkwijze

Meng de room en de lemoncurd. Passeer door een fijne zeef en giet in een espumafles. Steek 2 gaspatronen op en schud krachtig. Zet gedurende 1 uur in de koelkast.

Snijd de rondingen af van de vellen brickdeeg tot je een vierkant bekomt. Snijd 24 rechthoeken uit het deeg van ca. 5 x 10 cm.

Verwarm de oven voor op 180° C. Laat de boter smelten zonder te kleuren.

Bestrijk de velletjes brickdeeg met de gesmolten boter en stapel ze twee per twee op mekaar. Bestrooi met poedersuiker en leg op een bakplaat met een velletje bakpapier op. Schuif ze gedurende 5 à 8 minuten in de oven.

Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in fijne plakjes. Stel de millefeuilles samen waarbij je de brickdeeg rechthoeken afwisselt met de slagroom en de aardbeien. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.

Tip: voor een nog snellere versie of als je geen espumafles hebt, gebruik dan slagroom uit een spuitbus. Wel minder lekker!

Bron: recept uit een Frans kooktijdschrift. Aangezien ik alleen het recept gefotografeerd heb en niet de cover, heb ik geen idee van de naam…

Related Post