- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Meloenmousse

Lopen is verslavend. Koken is verslavend. Bloggen is verslavend. Wanneer ik loop, wil ik steeds sneller en/of verder. Wanneer ik kook, wil ik het steeds beter doen. En bij het bloggen, is dat niet anders. Iedere dag hoop ik dat mijn aantal pageviews hoger is dan de dag voordien… En om dat te bereiken, moet ik koken en nieuwe posts bloggen. En dan moet ik weer gaan lopen om de calorieën te verbranden. Help, ik ben in een vicieuze cirkel beland! Maar geen nood: daar kunnen jullie alleen maar wel bij varen.
Vandaag kozen we voor een snel en toch-niet-zo-snel dessertje: meloenmousse. Snel, want snel klaar. Niet-zo-snel, want je moet maar liefst 3 uur geduld oefenen omdat de meloenmousse moet opstijven in de koelkast.

 

Meloenmousse

 

Ingrediënten voor 4:

2 meloenen
Sap van 1 citroen
2 gelatineblaadjes
20 cl volle room (zeer koud)
30 g poedersuiker

 

Zo doe je dat:

Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water.

Snij een van de meloenen in tweeën en verwijder de pitten. Schep of snij het vruchtvlees uit de schil en doe in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Giet de meloenpuree in een mengkom.

Giet het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur, voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat smelten in het citroensap. Giet dat mengsel bij de meloenpuree en meng.

Klop de room op tot slagroom. Strooi, zodra de room begint op te stijven, de poedersuiker erbij en blijf opkloppen. Spatel de slagroom door de meloenpuree.

Verdeel de meloenmousse over vier verrines en zet die minstens 3 uur in de koelkast.

Snij de andere meloen net voor het opdienen in schijfjes. Dien de meloenmousse goed koud op met schijfjes meloen erbij.

Bron: Knack Weekend extra editie nr 36 zomer 2012: 100 zomerklassiekers.

Related Post