- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mascarponetaart met amaretti en limoncello

 

mascarponetaart met amaretti en limoncello

Recept voor mascarponetaart met amaretti en limoncello

Bereiding: ± 30 min
Afkoelen: ± 30 min
Opstijven: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 1 taart met 24 cm diameter:
250 g amaretti
1 el witte basterdsuiker
130 g boter, gesmolten
50 g amandelschilfers
De naaldjes van 1 takje rozemarijn + extra om te garneren
1 (bio)citroen
125 ml citroensap
100 g suiker
7 blaadjes gelatine (van 2 g/blaadje)
75 ml limoncello (of citroenlimonadesiroop)
450 g ricotta
450 g mascarpone
125 g poedersuiker of meer naar smaak
Ook nodig: taartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet en een zesteur

 

Werkwijze

Maal de koekjes met de basterdsuiker, een snufje zout, de boter, 25 g van de amandelen en rozemarijnnaaldjes in de keukenmachine tot fijn kruim. Verdeel het kruimmengsel over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

Trek van de helft van de citroen met een zesteur mooie sliertjes. Rasp de andere helft van de citroenschil met een fijne rasp. Kook de citroensliertjes in 100 ml water met 100 g suiker zachtjes 10 min. en laat ze in het water afkoelen. Haal de citroensliertjes uit het water en laat op bakpapier iets opdrogen.

Week intussen de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de limoncello tegen de kook aan. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng met het citroensap en -rasp, laat iets afkoelen en roer door de ricotta.

Klop met de mixer de mascarpone los met de poedersuiker. Spatel het ricottamengsel voorzichtig door de mascarpone en verdeel de vulling over de taartbodem. Verdeel de citroensliertjes en de rest van de amandelschilfers erover en laat de taart in de koelkast in 4 uur opstijven.

 

Bron: recept van de website Delicious.

Related Post