- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mangosoep met basilicum en aardbeien

Op vrijdag ben ik al om 15u klaar met werken, waarna ik naar het grotenwarenhuis rijd om mijn boodschappen te doen voor een hele week. Nu is het precies alsof die mannen (of vrouwen?) van de Knack Weekend precies weten wanneer ze hun nieuwsbrief moeten uitsturen met hun weekmenu…

Week na week presteren ze het om hun e-news in mijn mailbox te droppen wanneer ik net van plan ben om mijn laptop af te sluiten. Hoewel ik dan al een weekmenu én boodschappenlijstje heb, piep ik toch nog snel even en heel vaak komt er toch nog een extra recept op mijn lijstje te staan. Zoals dit. Een ideaal dessert met het mooie weer, lekker, gezond, fris en klaar in no time!

Die ‘no time‘ ging evenwel niet op voor het vinden van viooltjes, laat staan van eetbare viooltjes. Twee bezoeken aan tuincentra leverden niks op (behalve een zakje schelpen en 2 beukenhouten onderleggers als nieuwe props voor mijn foto’s). Blijkbaar zijn viooltjes lentebloemen en dus kocht ik dan maar een niet eetbaar plantje, waarvan de kleuren goed matchen met de mango en aardbeien. No worries! Ik verwijderde het bloempje snel terug voor ik dit aan mijn man serveerde. Ik zou tenslotte niet willen dat hij een voedselvergiftiging oploopt voor/door mijn blog. 😉

Kommetje van de Perfect Imperfection collectie van Serax tableware.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
2 grote rijpe mango’s
Sap van 2 limoenen
3 à 4 dl Moscato-wijn (bv. Muscat de Beaumes de Venise, je vindt die niet in de rayon van de wijnen, maar in het schap van de likeuren!)
2 el basilicum

Voor de afwerking:
4 mooie aarbeien
1 el basilicum
Enkele eetbare bloemen (bv. viooltjes)

Bereidingswijze

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze in een foodprocessor, samen met het sap van de limoenen, de wijn en basilicum. Pureer tot een gladde soep en zet koel weg.

Was de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Verdeel de soep over vier borden of kommen en werk af met de aardbeien, basilicum en bloemetjes.

Bron: recept van de website van Knack Weekend.

Related Post