Hap en Tap logo zonder streep
Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

20 jun 2025 | Hapjes

In deze mango taco met teriyaki zalm en avocadocrème gebruikte ik maar liefst 4 (!) keer de kruiden van Santa Maria. In de taco de Indian Style Curry Mango, in de teriyaki zalm de Japanese Style Teriyaki, in de avocadocrème de Black & White en als afwerking van de crème gebruikte ik de Japanse Wasabi & Sesam. En weten jullie wat? Het was een smaakbommetje!

Er zijn nog grote merken bij wie kwaliteit primeert boven kwantiteit. Santa Maria is zo’n merk. Ik verklaar me nader. Voor ons boek (verschijningsdatum: september), moesten Liesbeth en ik op zoek naar sponsors die elk 250 exemplaren wilden afnemen. Ik kwam telefonisch in contact met de salesverantwoordelijke van Santa Maria, Peter, die me al volgde en snel over de streep te halen was. Hij stemde meteen in, meer nog, hij was dolenthousiast! Omdat we elkaar dus nog nooit in real life ontmoet hadden, spraken we onlangs eens af. Tijdens een lang en leuk gesprek, vertelde hij me dat de 5-peppermix heel lang uit circulatie geweest was omdat ze er maar niet in slaagden om de witte peperbollen in de juiste grootte te oogsten. Hierdoor had “hij” vele duizenden euro’s misgelopen. Hij triest, maar ik eigenlijk blij. Ik verbind mijn naam graag aan zo’n bedrijfsfilosofie!

Maar nog even back naar de mango taco met teriyaki zalm en avocadocrème. Het tacorecept maakte ik onlangs in mijn bakles aan CVO Miras. Mijn lesgever, Jo Nelissen, gebruikte mandarijnpuree in het deeg, maar ik bedacht dat het met mangopuree ook wel lekker zou zijn. En of het dat was! Het recept voor de teriyaki zalm vond ik gewoon in een receptfiche van Santa Maria en de avocadocrème is ook uit diezelfde cursus van Jo. Het recept is zo eenvoudig dat ik er snel een snelle reel van maakte. Ik heb mijn snelheidsrecord gebroken: 14 seconden. Check it out (en terwijl je dan toch aan het kijken bent: een like, comment en/of save doet me enorm veel plezier!).

Ik gebruikte de Indian Style Curry Mango al een paar keer eerder: in een bloemkool en curry crémeux en in een zeebaars met mango curry witlof sushi en fondant aardappel. In mijn boek gebruik ik de curry ook: in een curry van zalm met zeevruchten. Als je dat recept wil, dan zal je mijn boek moeten kopen. 😉

Ik serveerde de mango taco op een handgemaakt bord dat ik kocht bij Hilde van Kleiproeverij.

Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

Gang Borrelhapje
Keuken Japans, Mexicaans
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 Wafelijzer met bakplaten voor fijne galetten

Ingrediënten
  

Voor de mango taco:

  • 75 g bloem
  • 90 g mango puree
  • 15 g olie
  • 7,5 g poedersuiker
  • 2,5 g Santa Maria mango curry

Voor de teriyaki zalm:

  • 120 g zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el Santa Maria teriyaki
  • 1 tl honing
  • 1 tl knoflookpuree

Voor de avocadocrème:

  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Black & White peper en zeezout
  • 1/2 limoen

Voor de afwerking:

  • Santa Maria wasabi & sesam
  • Vene cress
  • 1 lente-ui, in ringetjes gesneden

Instructies
 

Voor de mango taco:

  • Meng alles bij elkaar en bak in een wafelijzer.
  • Plooi de taco's onmiddellijk wanneer ze nog warm zijn.

Voor de teriyaki zalm:

  • Klop een dressing van de olijfolie, sojasaus, teriyaki kruiden, honing en knoflookpuree.
  • Smeer hier de zalmfilet mee in en zet minimaal 30 min in de koelkast om te marineren.
  • Bak de zalm in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verhit deze op middelhoog vuur en schenk een royale scheut plantaardige olie erin. Bak de zalm eerst op de huid voor 3 à 4 min. Draai om en bak de andere zijde ook nog een paar min. Zorg dat de zalm mooi rosé blijft.
  • Laat afkoelen en trek de vis uiteen met 2 vorken.

Voor de avocadocrème:

  • Cutter de avocado fijn en monteer met een beetje olijfolie.
  • Kruid goed met peper en zout en breng op smaak met limoensap
  • Doe de crème in een spuitzak met Saint-Honorémondje.

Afwerking:

  • Schik de geplukte zalm in de taco's.
  • Spuit een mooie krul avocadocrème op de zalm.
  • Werk af met Santa Maria wasabi & sesam, ringetjes lente-ui en Vene Cress.
Trefwoord avocado, avocadocrème, mango, Santa Maria, taco, teriyaki, zalm

Bron: recept voor de taco en avocado afkomstig van Jo Nelissen voor CVO Miras.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Rineke van Oostrum

    Mag ik vragen welk wafelijzer je hebt gebruikt. Ik kan alleen wafelijzers vinden voor rechthoekige of hartvormige wafels.
    en is de wafel knapperig of gewoon een zachte wafel zoals zoete wafels?

    Antwoord
  2. Leendert van der Schee,

    20 juni 2025, Rotterdam.
    Geachte Mevrouw.
    Geweldige recepten om naar te kijken, te lezen hoe je iets moet bereiden, volgorde, temperaturen etc.
    Als hobbykok ben ik nog lang weg van de kwaliteit van de receptuur en gereedschap, maar langzaam ga ik er aan bouwen, graag eer bericht als Uw boek uitkomt, via mail svp, ik heb geen social media wegens roddels, verkondiging van onjuiste info etc. Super ! Ik blijf U volgen als U door blijft gaan om mij via mail Uw verhalen en recepten te mogen ontvangen ! Ik denk een apart mailadres te gaan aanmaken voor Uw vertelsels en recepten, ze maken mijn dag mooi !

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Leendert,
      Dit is zoooo fijn om te lezen!
      Ik zal mijn boek sowieso in ’t lang en ’t breed hier aankondigen, hoor.
      Verschijningsdatum is 23 september.
      En normaal zal ik ook een webshop voorzien. Of je zal het kunnen kopen bij Bol.com.
      Het doet me veel plezier dat ik jouw dagen mooier maak!
      Nog heel veel kookplezier!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Mango taco, teriyaki zalm en avocadocrème

by Myriam Minne time to read: 3 min
4