- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mango cheesecake in een glas

Mango cheesecake in een glas

Ik hou van de goede dingen: volle room, volle plattekaas, échte boter,… Tijdens mijn allereerste les aan Spermalie x aantal jaren geleden (ik ben ondertussen de tel kwijtgeraakt) zei de leraar: ‘alleen boter heeft de smaak van boter’. Ik vergeet die woorden van mijn leven niet meer. (Ter info: gisteren volgde ik mijn allerlaatste les, het zal raar doen om in augustus geen nieuwe ringmap voor mijn recepten te moeten kopen). Alleen als het op suiker aankomt, durf ik al eens trichen. In gebak blijf ik meestal zweren bij de real stuff, maar in een mousse of zoals vandaag in deze no-bake mango cheesecake in een glas vervang ik de suiker al eens graag door Zùsto, een kwalitatieve suikervervanger: zelfde verhouding, zelfde smaak, slechts een fractie van de calorieën. Hoe cool is dat? Zo sus ik mijn geweten toch een beetje. Nu, niet dat dat echt nodig is: mijn motto “ik loop niet omdat ik graag zweet, ik loop omdat ik graag eet” is na 7 jaar bloggen nog steeds van toepassing. Ik zit ondertussen terug aan een 35 loopkilometers per week. Het gaat vooruit. De #roadtomedoc2019 is begonnen!

 

Mango cheesecake in een glas

 

Recept voor mango cheesecake in een glas

(Voor)bereiding: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 glaasjes:
Ca 8 speculoos koekjes
200 g volle plattekaas (ik gebruikte die van Campina, what else?)
100 g slagroom (en ook hier de slagroom 40% vet van Campina)
Zùsto (of poedersuiker) naar smaak (bij mij was dat 2 el)
1 grote mango

 

Bereidingswijze

Schil de mango voorzichtig en snijd van de buitenste kant van het vruchtvlees mooie, maar heel dunne plakjes die ca. 0,5 – 1 cm hoog zijn. Dit lukt het best met een mandoline. Hou deze apart om daar straks de mooie mangobloemen van te maken.

Snijd de rest van de mango in kleine blokjes.

Klop de slagroom lobbig en in een andere kom de plattekaas smeuïg.

Spatel de slagroom door de plattekaas en voeg Zùsto (of poedersuiker) naar smaak toe.

Spatel de mangoblokjes erdoor.

Verkruimel per glas 1 à 2 koekjes en doe deze koekkruimels onder in het glas.

Verdeel het plattekaasmengsel over de glazen.

Maak van de dunne mangoplakjes mooie bloemen bovenop het plattekaas mengsel. Begin in het midden en laat elk plakje het vorige steeds een beetje overlappen.

Zet de mango cheesecake tot serveren in de koelkast.

 

Mango cheesecake in een glas

 

Bron: de blog van Patesserie, de blog van Tessa en een must voor wie van patisserie houdt.

Related Post