- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Magische taart brownie style: met chocolade en pecannoten

Brownie

Ik ben zot van magische taarten. Ik kan er eigenlijk maar niet genoeg van krijgen. Elke keer vraag ik mij af: gaat het wel goed? En elke keer sta ik weer versteld wanneer de magie zich voltrekt en er zich na het bakken netjes 3 lagen aftekenen: een laag flan, een romige tussenlaag en bovenaan een zachte biscuit.

Na de taart met bosbessen en citroen en de versie met witte chocolade en pistachenoten, was het nu de beurt aan de decadente editie brownie style: met chocolade en pecannoten.

Ingrediënten

125 g boter
4 eieren
150 g griessuiker
40 g cacaopoeder
115 g bloem
1 el water
50 cl melk
80 g pecannoten
1 snuifje zout

Het recept

Verwarm de oven voor op 150° C. Laat de boter op een zacht vuurtje in een pannetje smelten. Houd apart.

Breek de eieren en splits het eiwit van de dooiers. Doe de eiwitten in een mengkom. Klop de dooiers met de suiker met een klopper of keukenmachine. Voeg in deze volgorde de volgende ingrediënten toe: de gesmolten boter, de cacao, de bloem, het water en de melk. Meng goed met de klopper.

Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop deze tot sneeuw met een klopper. Spatel de eiwitten in 3 keer bij de bereiding. Meng goed terwijl je de eiwitsneeuw lichtjes breekt zodat er nog stukjes achterblijven. Het betreft een heel vloeibaar deeg, even vloeibaar als pannenkoekendeeg. No panic!

Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en verdeel er de helft van het beslag over. Strooi er de pecannoten over. Giet de rest van het beslag in de vorm. Schuif in de oven voor 50 minuten à 1 uur (naargelang je een heteluchtoven of traditionele oven hebt).

Laat de taart afkoelen en zet ze voor minstens 3 uur in de koelkast. Versnijd en serveer.

Bron: recept uit het boekje Gâteaux magiques 1 préparation, 3 textures van Aurélie Desgages.

Related Post