- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Limoncellomousse

Limoncellomousse

Met dit warme weer heeft niemand zin om uren door te brengen in de keuken. Zelfs ik niet en dat wil al wat zeggen. Maar zin in een dessert heb ik wel. Altijd.

Welnu deze mousse is het ideale nagerecht: snel klaar en (ver)fris(send)! Serveer de glaasjes ijskoud.

Tip: heb je iets meer tijd (en energie), dan is dit Napoleon krokantje de perfecte match.

In je boodschappenmandje voor 10 personen

4 eieren
Rasp en sap van 1 citroen
80 g fijne suiker
4 g gelatine
100 ml limoncello
200 ml room (40% VG)
2 el bloemsuiker
20 g ongezouten pistachenootjes

Werkwijze

Splits de eieren.
Week de gelatine in ruim, koud water.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Klop de dooiers met de fijne suiker en de citroenrasp tot een ruban.
Knijp het gelatineblaadje zeer goed uit en laat het op een zacht vuurtje smelten in het citroensap.
Meng met de ruban.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de room met de bloemsuiker in een andere kom stijf.
Meng de limoncello door het eierdooiermengsel. Spatel daarna de room en als laatste het eiwit door de massa.
Verdeel het mengsel over glaasjes en plaats tenminste 2 uur in de koelkast.
Werk de glaasjes af met de fijngehakte pistachenootjes en/of zeste van citroen.

Bron: recept gekregen van ex-collegaatje en hobbykok Veerle Suffys die het nagerecht klaarmaakte tijdens haar bakles aan het CVO. Lesgeefster: Els Carijn.

Related Post