- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Lien Willaert, Gezond Gulzig Herfst-Winter

Lien Willaert, Gezond Gulzig

Als je mij vraagt wat de naam Lien Willaert bij mij oproept? Dan zeg ik spontaan: “da’s de dame die √©cht eten een gezonde twist weet te geven”. Vandaar dat ik haar zo apprecieer. Ja, er komt brood op tafel. En choco. En gehakt. En taart. Niet te vergeten. ūüôā Alleen slaagt Lien erin al die ‘ongeoorloofde’ dingen¬†een beetje lichter en dus gezonder te maken. Fantastisch, toch? Na haar drie eerdere boeken¬†‘Mijn man is op dieet… maar hij weet het niet‘, ‘Mijn kind eet gezond… maar weet het niet‘ en ‘Liens lichte klassiekers‘ heeft Mevrouw Jan Verheyen er nu weer een titel bij: Gezond Gulzig met Lien, Herfst-Winter.

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

 

De herfst en winter zijn traditioneel de seizoenen waarin er al eens vaker geschranst wordt. Er zijn enerzijds de feesten en anderzijds moeten we ons wapenen tegen het winterweer en dan is (calorierijk) comfortfood al wat vaker¬†aan de orde. Gelukkig is er nu¬†dit nieuwe boek van Lien: met een paar kleine ingrepen zorgt ze er met (h)eerlijke recepten voor dat je ongemerkt minder calorie√ęn en meer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. En zo kan je volmondig √©n complexloos genieten, zonder porties af te wegen of aan smaak te verliezen. En zonder bv. brood te schrappen wat ik, als fervente broodlover, heel belangrijk vind.

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

 

In¬†een inleidend hoofdstuk wijdt Lien Willaert uit over wat gulzigheid voor haar betekent, woorden waarin ik me volledig kan vinden: “Gulzigheid was in een ver verleden een hoofdzonde. Ik begrijp dat niet goed. Ik stoor me zelden aan gulzige mensen. Integendeel. Mensen die gulzig genieten, gulzig zijn naar kennis, gulzig naar leuke momenten, gulzig in het leven staan… I like them. Het zijn meestal mensen die zich smijten. Begrijp me niet verkeerd: het lekkerste hapje voor jou nemen en niet delen, dat is niet ok√©. Dat is geen gulzigheid, dat is ego√Įsme.
In gulzig hoor je ‘gul’. Met mijn gerechten kan je gul √©n gulzig zijn. Complexloos volmondig genieten, want ze zijn nog gezond ook! Samen gulzig smullen is gezellig, geeft energie, ontspant je en is dus goed voor lichaam en geest.”

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

Na 2 korte hoofdstukken waarin Lien uitlegt wat er absoluut niet in je koelkast en voorraadkast mag ontbreken, volgen 6 hoofdstukken met soms verrassende recepten voor een ‘dieetboek’: ontbijt, vis, veggie, vlees en gevogelte, dessert en sneeuwfeest. Een paar concrete voorbeelden van recepten die je niet direct zou verwachten: shepherd’s pie, stoemp van rode kool en worst, schorseneren in een lichte kaassaus met gepocheerd ei en broodcrumble, glaasje ganzenlever,…

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

 

Ook in haar nieuwste boek speelt ze open kaart en geeft informatie over voeding, calorie√ęn, vetten en koolhydraten en zoveel meer. Ze werkte hiervoor samen met het excellentiecentrum Food2Know van de universiteiten van Gent, Antwerpen en Brussel. Bij elk recept krijg je de voedingswaarde, zodat je precies weet wat je eet.

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

 

Dus laat die donkere wintermaanden vol gezellige televisieavondjes met comfort food maar komen. Met de recepten uit ‘Gezond Gulzig met Lien – herfst/winter’ hoef je er de extra winterkilo’s dit jaar niet bij te nemen.

Titel: Gezond Gulzig met Lien, lichte recepten voor donkere dagen
Auteur: Lien Willaert
Uitgeverij: Borgerhoffs & Lamberigts
Formaat: 190 x 270 mm –¬†hardcover
Aantal pagina’s: 192
Prijs: 24,95 euro
ISBN: 9789089315632

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig

Related Post