- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Lemoncurdmousse

Lemoncurd

Na het maken van mijn meringue-amandelrol met lemoncurd-roomvulling bleef er nog een bokaaltje lemoncurd over. Ik kon het natuurlijk gewoon op pannenkoeken smeren of op een bolletje vanille-ijs lepelen, maar dat was me te eenvoudig. En toen botste ik op dit receptje van blogcompane Marijke. Het kwam als geroepen! Bovendien had ik nog mascarpone én room in de koelkast staan – dat heb ik er eigenlijk altijd standaard instaan – en dus kon ik meteen aan de slag. Wie volgt mijn voorbeeld?

Nodig voor 8 glaasjes

325 g lemoncurd (voor het recept, klik hier)
250 g mascarpone
250 ml volle room 33%, opklopbaar
3 el bloemsuiker

Voor de afwerking:
Framboosjes of blauwe bessen

Hoe ga je tewerk

Roer de mascarpone glad.
Spatel er de helft van de lemon curd onder. Bewaar de rest voor straks.
Klop de room half op, voeg de bloemsuiker lepel per lepel bij en klop verder tot een stevige room.
Doe ¼ hiervan in een wegwerp spuitzak. Bewaar in de frigo, dit heb je nodig voor de afwerking.
Spatel de rest van de opgeklopte slagroom voorzichtig onder het mascarpone-curd mengsel tot een mooi gemengd geheel ontstaat.
Doe dit alles ook in een wegwerp spuitzak met gekartelde spuitmond.

Verdeel het restje lemon curd op de bodem van de glaasjes.
Spuit het mascarpone-curd-room mengsel hierop.

Laat opstijven in de frigo. Dek af met folie.
Net voor het opdienen, spuit je op elk glaasje een toefje slagroom.
Leg op elke portie een framboos als finishing touch.

Bron: recept van de blog Marijke Kookt.

Related Post