Le Creuset viert 90ste verjaardag!

Vorig weekend was ik voor de eerste keer (en hopelijk niet de laatste keer) uitgenodigd op de beurs Maison & Objet in Parijs. Dit is, zoals de naam al laat vermoeden, de beurs waar alle nieuwe woontrends worden voorgesteld voor het komende jaar. Ik kwam er ogen tekort. Maar liefst 3194 (!) exposanten in 8 gi-gan-ti-sche expohallen lieten zich van hun beste kant zien. De waaaws, ohs en ahs waren dan ook niet uit de lucht. Eén groot geluk: ik kon er niks kopen. De beurs richt zich immers enkel tot professionelen. Oef! Ik had er anders mijn resterende maandloon van januari én dat van februari ook al meteen doorgejaagd!

Ik was er op uitnodiging van Le Creuset dat er een mega stand uitbaatte. Het merk, vooral gekend omwille van zijn bijzonder kwalitatieve geëmailleerde gietijzeren kookgerei, viert dit jaar zijn 90ste verjaardag en wil dat niet ongemerkt laten voorbijgaan. Wel, die kans is zeer klein! Je kan er gewoon NIET naast kijken: de nieuwe collectie draait immers volledig rond kleur!

Met niet minder dan 15 (!) regenboogkleuren is er voor élk universum, élk interieur, élke tafel wel wat wils. Zwart, burgundy, kersenrood, oranje-rood, soleil, palm, marseille, ink blauw, cassis, mauve pink, chiffon pink, amethist, mineraalblauw, sisal en katoen, dat zijn ze, de kleurtjes van het nieuwe “Signature” braad- én stoofpannengamma die permanent verkrijgbaar zijn!

Moeilijk kiezen? Inderdaad! En dus komt er héél binnenkort een gloednieuwe site online www.mijnnieuwecreuset.com om kennis te maken met het assortiment: met een quiz om jouw kleur te ontdekken, met recepten om uit te proberen en met een gastenboek waarin je een reactie kunt schrijven!

De braad-/stoofpan van Le Creuset, het paradepaardje van het merk, kreeg speciaal voor de verjaardag een ‘extreme makeover‘. Zo kreeg de kookpot nieuwe grotere ergonomische en comfortabele handvaten, waardoor het ook met dikke ovenwanten aan toch makkelijk blijft om de pot vast te nemen. De emaillaag aan de binnenzijde werd vernieuwd, net als de RVS knop. En ook het deksel kreeg een upgrade met dikkere ribbels waardoor de stoom in de pan zich nog beter/egaler verspreidt.

We zouden haast vergeten vermelden dat Le Creuset nog veel meer pijlen op z’n boog heeft: spatels, peper- en zoutmolens, kopjes, het Pâtiliss bakgamma (mij zéér goed bekend, want ik won het volledige assortiment!), tajines, (steel)pannen, terrines, gratineerschalen,  woks, kurkentrekkers,…

Op 90-jarige leeftijd is het merk meer dan ooit alive and kicking: geen spatje grijs te bespeuren, kleur is key! En dat niet alleen bij hun producten. Ook hun medewerkers zijn kleurrijke figuren… 😉

 

 

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Le Creuset viert 90ste verjaardag!

by Myriam time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: