Hap en Tap logo zonder streep

Le Creuset viert 90ste verjaardag!

2 feb 2015 | Reviews, Varia

Vorig weekend was ik voor de eerste keer (en hopelijk niet de laatste keer) uitgenodigd op de beurs Maison & Objet in Parijs. Dit is, zoals de naam al laat vermoeden, de beurs waar alle nieuwe woontrends worden voorgesteld voor het komende jaar. Ik kwam er ogen tekort. Maar liefst 3194 (!) exposanten in 8 gi-gan-ti-sche expohallen lieten zich van hun beste kant zien. De waaaws, ohs en ahs waren dan ook niet uit de lucht. Eén groot geluk: ik kon er niks kopen. De beurs richt zich immers enkel tot professionelen. Oef! Ik had er anders mijn resterende maandloon van januari én dat van februari ook al meteen doorgejaagd!

Ik was er op uitnodiging van Le Creuset dat er een mega stand uitbaatte. Het merk, vooral gekend omwille van zijn bijzonder kwalitatieve geëmailleerde gietijzeren kookgerei, viert dit jaar zijn 90ste verjaardag en wil dat niet ongemerkt laten voorbijgaan. Wel, die kans is zeer klein! Je kan er gewoon NIET naast kijken: de nieuwe collectie draait immers volledig rond kleur!

Met niet minder dan 15 (!) regenboogkleuren is er voor élk universum, élk interieur, élke tafel wel wat wils. Zwart, burgundy, kersenrood, oranje-rood, soleil, palm, marseille, ink blauw, cassis, mauve pink, chiffon pink, amethist, mineraalblauw, sisal en katoen, dat zijn ze, de kleurtjes van het nieuwe “Signature” braad- én stoofpannengamma die permanent verkrijgbaar zijn!

Moeilijk kiezen? Inderdaad! En dus komt er héél binnenkort een gloednieuwe site online www.mijnnieuwecreuset.com om kennis te maken met het assortiment: met een quiz om jouw kleur te ontdekken, met recepten om uit te proberen en met een gastenboek waarin je een reactie kunt schrijven!

De braad-/stoofpan van Le Creuset, het paradepaardje van het merk, kreeg speciaal voor de verjaardag een ‘extreme makeover‘. Zo kreeg de kookpot nieuwe grotere ergonomische en comfortabele handvaten, waardoor het ook met dikke ovenwanten aan toch makkelijk blijft om de pot vast te nemen. De emaillaag aan de binnenzijde werd vernieuwd, net als de RVS knop. En ook het deksel kreeg een upgrade met dikkere ribbels waardoor de stoom in de pan zich nog beter/egaler verspreidt.

We zouden haast vergeten vermelden dat Le Creuset nog veel meer pijlen op z’n boog heeft: spatels, peper- en zoutmolens, kopjes, het Pâtiliss bakgamma (mij zéér goed bekend, want ik won het volledige assortiment!), tajines, (steel)pannen, terrines, gratineerschalen,  woks, kurkentrekkers,…

Op 90-jarige leeftijd is het merk meer dan ooit alive and kicking: geen spatje grijs te bespeuren, kleur is key! En dat niet alleen bij hun producten. Ook hun medewerkers zijn kleurrijke figuren… 😉

 

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.589 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

 1. Peggy Bogaerts

  Ik kocht een tijdje geleden een Le Creuset pot, één van mijn beste aankopen ooit ! Het is er zo eentje met hun nieuwe systeem, waar je ijs of heel koud water in het deksel moet doen. Stoofvlees wordt super mals op die manier.
  Wel goed dat je daar niet kon kopen, alhoewel als ze mij daar zouden loslaten en ik zou niet mogen kopen, ik zou toch ergens teleurgesteld zijn denk ik ;-).

  Antwoord
 2. Carola

  Oei, zit te kwijlen bij al die kwaliteitsspulletjes.

  Antwoord
 3. Bakdame

  prachtige spullen hebben ze…en hun bakgamma is wel iets dat ik in mijn kast zou willen hebben

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Le Creuset viert 90ste verjaardag!

by Myriam time to read: 2 min
3