- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins

 

Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins

 

Nodig voor 8 à 10 glaasjes

380 g frambozen
20 g suiker (voor de frambozen)
1 tl maïzena
4 dooiers
60 g suiker (voor de dooiers)
1 tl vanille-extract
110 g witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
100 ml volle room
1 zakje Klop-Fix van Dr. Oetker (facultatief)
2 zakjes met 5 Oreo Thins

 

Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins

 

Bereiding

Mix de frambozen met 20 g suiker in een kleine sauspan. Kook de frambozen met de suiker op een middelhoog vuur tot de suiker oplost en de frambozen zacht worden. Haal de pan van het vuur en passeer de zachte frambozen door een fijne zeef. Gooi de zaadjes weg. Doe 3-4 el van de gezeefde frambozen in een klein kommetje en giet de rest terug in de sauspan. Zet het vuur terug op middelhoog.

Doe de maïzena in het kleine kommetje bij de frambozensaus en roer tot de maïzena is opgelost.

Giet het maïzena-frambozen mengsel over de frambozensaus in de sauspan. Klop de saus op een middelhoog vuur tot ze indikt. Denk eraan dat de saus nog dikker zal worden eens ze volledig afgekoeld is. Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Bereid nu het dooiermengsel: klop in een middelgrote sauspan de dooiers met de suiker tot de dooiers bleek kleuren. Voeg vanille-extract toe en zet de pan op een zacht vuurtje. Klop constant tot alle suiker is opgelost en de dooiermassa warm aanvoelt. De mengeling moet dikker worden. Zorg ervoor dat je blijft kloppen zodat je geen omelet krijgt. Indien je op safe wil spelen, kan je de sauspan ook in een bain-marie zetten.

Zodra de suiker is opgelost en de massa is ingedikt, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade toe. Roer tot deze volledig is opgelost.

Voeg de frambozenpuree bij de chocolade-eiermengeling en roer om alles goed te mengen. Zet apart en laat compleet afkoelen.

Klop in een grote kom de room tot zich stevige pieken vormen. Gebruik voor een stevige slagroom een zakje Klop-Fix. Voeg de frambozen-chocolade-eiermengeling bij de opgeklopte room en meng alles met een rubberen spatel tot een homogene massa.

Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast om volledig af te koelen en op te stijven.

 

Afwerking

Doe de Oreo Thins in een plastic zakje en rol er met de deegrol over tot je grove kruimels bekomt. Schep de frambozenmousse in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

Verdeel een bodempje Oreo Thins kruimels over de glaasjes. Spuit er een toef frambozenmousse op. Herhaal.

Werk elk glaasje af met een framboos, een takje munt en een hoekje Oreo Thins.

 

Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins

 

Bron: recept voor de frambozenmousse afkomstig van de blog Vessy’s Day.

Related Post