- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Ik verklapte jullie in mijn jaaroverzicht dat ik geen speciale ambities of doelen heb, maar misschien kom ik daar wel al op terug. In plaats van recepten na te maken, wil ik vaker zelf recepten gaan “creëren”. Dat deed ik al met een taartje met mandarijnmousse en karamel (dat recept volgt zondag) en dat doe ik nu met dit krokantje met gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool en truffel.

Ik werd geïnspireerd door een foto die ik tegenkwam op Instagram, mijn belangrijkste inspiratiekanaal, en voor de rest ging ik zelf op zoek naar de smaken die ik zou combineren. Ik had nog gerookt zalmhaasje in de koelkast van mijn tartaar van zalm die dringend op moest. De keuze voor een panna cotta van bloemkool en truffel was snel gemaakt. Smaken die perfect pairen, mijn gedacht! En of ze dat deden. Wat vinden jullie van mijn eerste experiment? Voor herhaling vatbaar?

Ik gebruikte voor dit krokantje mijn visgraatmal (die ik al 2 keer eerder gebruikte, 1 keer ook voor een hapje en 1 keer als afwerking van een noordzeetong) en een mal in de vorm van een halve bol.

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

4 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Keuken Frans

Equipment

  • 1 Precisieweegschaal

Ingrediënten
  

Voor het krokantje:

  • 30 g boter, gesmolten
  • 20 g suiker
  • 44 g eiwit
  • 66 g bloem
  • 10 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 zakje inktvisinkt

Voor de panna cotta van bloemkool:

  • 100 g bloemkoolpuree
  • 100 g melk
  • 0,6 g agar
  • Witte peper en zout

Voor de afwerking:

  • Voldoende gerookt zalmhaasje
  • 1 zwarte truffel, vers of in een bokaaltje
  • Atsina Cress®

Instructies
 

Voor het krokantje:

  • Meng alle ingrediënten. Strijk uit in mal en bak in de oven op 170° C gedurende 10 min.
  • Kruid de krokantjes met zout wanneer ze gebakken zijn.

Voor de panna cotta van bloemkool:

  • Meng de bloemkoolpuree met de melk en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de massa met de agar en breng deze aan de kook.
  • Stort in halve bolvormige mallen en laat in de diepvries opstijven tot panna cotta. 

Voor de afwerking:

  • Snijd rondjes uit het zalmhaasje met dezelfde diameter als de panna cotta van bloemkool.
  • Schik een rondje zalm op het krokantje. Leg hierop een halve bol panna cotta.
  • Werk af met dunne plakjes truffel en een takje Atsina Cress®.
Trefwoord Atsina Cress, bloemkool, inktvisinkt, krokantje, panna cotta, truffel, zalmhaasje

Bron: het recept voor de panna cotta van bloemkool is afkomstig van Gastronomixs.

Related Post