- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Krokante rol van groene asperges, Breydelham en ketchupsalsa

Krokante rol van groene asperges, Breydelham en ketchupsalsa

Af en toe volg ik buiten mijn wekelijkse lessen aan hotelschool Spermalie ook nog her en der kookworkshops. Zo ook afgelopen week bij Breydel in Gavere.

De chef van dienst was Stefaan Daeninck van Culinair Ateljee. Het thema: Genieten van asperges en Breydel.

Na aperitief – uiteraard vergezeld van allerhande hapjes met Breydel – en kennismaking met de chef en collega-cursisten gingen we aan de slag. Het voorgerecht was alvast een topper!

Lekker en makkelijk haalbaar voor iedereen. De smaken zaten goed, de presentatie zat goed. Voordeel: je kan dit perfect op voorhand klaarmaken, als je visite hebt. Wacht alleen met het toevoegen van de ketchup en de balsamico tot op het laatste moment.

Ingrediënten voor 4 personen

4 vellen brickdeeg
8 groene asperges (beetgaar gekookt)
200 g geitenkaas
12 sneetjes Breydelham
Voor de salsa:
8 groene asperges (beetgaar gekookt)
2 dl Heinz ketchup
1 rode ajuin
3 cl balsamico-azijn
8 kerstomaatjes
Verse bieslook

Werkwijze

Smeer de vellen brickdeeg in met de geitenkaas. Dit gaat het makkelijkst met een paletmes waarmee je de kaas op het deeg ‘plamuurt’.
Schik op elk brickdeegvel 3 sneetjes Breydelham. Leg daarop 2 groene asperges per vel.
Rol strak op, plak de rolrand dicht met wat gesmolten boter en bak krokant in een voorverwarmde oven bij 200° C.
Voor de salsa: versnipper de ajuin, snijd de tomaatjes in kwartjes, hak de bieslook fijn en de asperges in kleine stukjes.
Meng alles samen met de ketchup en de azijn.

Afwerking

Snijd de rol in 3 stukken. Schik de rolletjes op een recht bord met daarbij de salsa.
Bron: recept van Dhr. Stefaan Daeninck voor de workshop ‘Genieten van asperges en Breydel’ in de kookstudio van Breydel in Gavere.

Related Post