- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Krielaardappel, witte asperge, garnalen en kwartelei

Sinds Corona is mijn leven helemaal anders geworden. Ik had nog maar onlangs de gewoonte opgevat om op vrijdag na het werk een ommetje te maken via het ispc om daar mijn speciallekes te gaan kopen voor mijn gekokkerel in ’t weekend. Maar aan die recente gewoonte is onlangs dus abrupt een eind gekomen. Ik werk van thuis en passeer dus helemaal niet meer aan de horecaspeciaalzaak. Sindsdien vind je me bijna elk weekend om verse vis bij C Food. #kooplokaal weet je wel? Maar gelukkig blijf ik via mail wel nog hun recepten ontvangen en zo kwam ik bij deze krielaardappel met witte asperge, garnalen en kwartelei.

Ik las de dag van de mail toevallig ook dat onze aardappelboeren het moeilijk hebben en dacht dat dit recept met krielaardappel als geroepen kwam. Je kan het serveren zoals ik deed als hapje of als je er 3 op een bord legt als voorgerecht. Moeilijk is het niet, lekker en feestelijk wel. (Om een feestje te bouwen in jullie kot met jullie gezinsgenoten he!)

Ik was vooral benieuwd naar die manier van kwartelei pocheren: de eitjes (uit de schaal of course) worden eerst 10 min in azijn gelegd om daarna met azijn en al in een kom met water tegen het kookpunt gekieperd te worden. Wel, dat werkte wonderwel!

Ooh ja, nu ze bij ’t ispc mijn wekelijkse uitgaven moeten missen – een hele hap uit hun jaaromzet ? – kan jij misschien wel langsgaan? Je kan er nu immers tijdelijk als particulier ook binnen!

Hapje geserveerd in een handgemaakt kommetje van Klay.

 

Krielaardappel, witte asperge, garnalen en kwartelei

 

Recept voor krielaardappel, witte asperge, garnalen en kwartelei

(Voor)bereiding: ± 20 min
Garen: ± 45 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote krielaardappels met schil
12 witte asperges AA
2 dl kookroom
8 takjes bieslook + garnering
200 g Hollandse garnalen
12 kwarteleieren
5 cl azijn
Versgemalen peper
Zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pak de krielaardappels in met aluminiumfolie en leg ze op een rooster in de oven en laat ze 45 min garen.

Schil de asperges grondig, snijd er de onderkant af en kook ze 3 min. in gezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.

Breng kookroom aan de kook, kruid met zout en peper en laat stevig reduceren.

Snijd de asperges schuin in stukken en voeg toe aan de room.

Snijd bieslook en voeg dit met de garnalen toe aan de asperges. Kruid met zout en peper.

Breng in een pannetje 3 dl water tegen het kookpunt en schenk de azijn in een bekken.

Breek de kwarteleitjes in de kom met azijn en laat minimaal 10 min staan.

Giet ineens bij het kokende water, draai het vuur lager en laat 90 sec pocheren. Schep uit het water, dep droog en kruid met peper en zout.

Neem de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met de romige asperges en garnalen.

Leg er een gepocheerd kwartelei op en garneer met bieslook.

 

Bron: recept afkomstig van de website van ispc.

 

Related Post