Recept voor konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen
Bereiden: 1u15min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
2 sjalotten
4 konijnenbouten
2 el bloem
2 el olie
1 l blond bier
300 g oesterzwammen
350 g mirabellen
Peper en zout
Werkwijze
Pel de sjalotten en hak fijn. Wentel de konijnenbouten in de bloem.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de konijnenbouten goudbruin. Schep uit de pan en voeg de fijngehakte sjalotten toe. Fruit 3 min al roerend op laag vuur.
Leg de konijnenbouten weer in de pan en kruid met peper en zout. Giet er het bier bij, dek de pan af en laat 45 min zeer zachtjes pruttelen.
Maak intussen de oesterzwammen schoon en snij in stukken. Was de mirabellen.
Voeg de oesterzwammen en de mirabellen aan het einde van de kooktijd toe aan de pan en laat nog 20 min zeer zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kruid bij en serveer het stoofpotje van konijn dampend heet.
Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten zomer 2018 nr 60.