- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Knolseldersoep met gerookte eendenborst en peterselieolie

Knolseldersoep

Deze hadden jullie nog van mij tegoed. Remember mijn kookworkshop bij Keukens Van Moerzeke? Toen vroeg ik jullie welke recepten jullie allemaal op de blog wilden zien verschijnen. Wel, dit was er eentje van. Een terechte keuze! De eendenborst en peterselieolie geven dit soepje een extra feestelijke toets. Je kan het trouwens ook perfect als aperitiefhapje serveren in een klein kopje.

Ziezo. Met dit recept zit mijn (druk!) blogjaar 2014 erop. De laatste dag van het jaar krijgen jullie wel nog de top 5 van meest bekeken recepten van mij. Jullie favorieten dus. Ik ben zelf al benieuwd wat de statistieken gaan geven. 🙂

Nodig voor 4 personen

2 uien
1 knolselder
Boter
Peper en zout
Room
1 liter kippenbouillon
Peterselie
Olijfolie
2 sneetjes gerookte eendenborst (kan eventueel met serranoham)

Bereidingswijze

Snijd de uien in grove stukken.
Reinig de knolselder en snijd in gelijke stukken (niet te klein). Houd een beetje apart als garnituur.
Stoof de ui en de knolselder aan in flink wat boter en laat even sudderen.
Voeg de kippenbouillon en een scheut room toe en laat zachtjes inkoken.
Leg de gerookte eendenborst tussen 2 vellen bakpapier en droog in de oven bij 150° C gedurende 10 minuten.
Bak de fijne blokjes knolselder in een beetje boter beetgaar.
Blancheer de peterselie in kokend water en spel na een paar seconden in ijskoud water.
Mix de peterselie en de olijfolie samen tot een homogene massa en kruid af naar wens.
Mix de soep en smaak af.
Lepel de soep in een kom, werk af met de gerookte eendenborst in stukjes, de gebakken knolselder en peterselieolie.

Bron: recept van Taste! voor de kookworkshop bij Keukens Van Moerzeke.

Related Post