- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kleine kerststronkjes met aardbei

 

Kleine kerststronkjes met aardbei

 

Recept voor kleine kerststronkjes met aardbei

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Baktijd: 15 min
Diepvriezen: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 kerststronkjes:

Voor de mousse:
40 g aardbeien
150 g room
1 eiwit
2 blaadjes gelatine
50 g suiker (ik verving de suiker door Zùsto, even zoet, slechts een fractie van de calorieën)

Voor de vulling:
90 g aardbeien
10 g water
10 g suiker (ik verving de suiker door Zùsto)
1 blaadje gelatine

Voor de biscuit:
130 g suiker (of Zùsto)
100 g gezeefde bloem
3 g zout
2 eieren

Voor de topping:
120 g water
50 g gecondenseerde melk
7 blaadjes gelatine
30 g aardbeien

 

Werkwijze

Voor de biscuit:
Verwarm de oven voor bij 180º C.

Klop de eieren en suiker (of in mijn geval Zùsto) tot de massa verdriedubbeld is. Spatel er dan voorzichtig beetje bij beetje de bloem en het zout onder. Strijk het deeg uit op een ovenplaat en schuif het in de voorverwarmde oven gedurende ca. 15 min.

Laat afkoelen en steek er dan met de meegeleverde uitsteekvorm 6 rechthoekjes uit. Zet apart.

 

Voor de mousse:
Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.

Cutter de aardbeien in een blender en zet apart.

Meng de room, aardbeien en uitgeknepen gelatine in een sauspan en verwarm tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat kort afkoelen in de koelkast. Let wel: niet te lang, want dan gaat het teveel opstijven!

Klop de room en de aardbeienmengeling met een elektrische klopper. Zet apart.

Klop het eiwit samen met de suiker/Zùsto, spatel de eiwitmassa dan beetje bij beetje onder de room- en aardbeienmengeling. Zet apart.

 

Voor de vulling:
Week de gelatine in koud water.

Prak de aardbeien.

Verwarm het water in een sauspan en mix er dan de gelatine goed onder. Voeg de aardbeien en suiker/Zùsto toe, zet apart en laat afkoelen.

 

Samenstelling:
Vul de grote holtes met de mousse tot aan het streepje. Sluit af.

Doe de vulling in de kleinere holtes.

Zet in de diepvries gedurende 4 uur.

Haal de mousse en de vulling uit de vormen en schik alles op de uitgestoken biscuit rechthoekjes.

 

Voor de topping:
Week de gelatine in koud water.

Prak de aardbeien en zet apart.

Meng de aardbeien, het water en de gecondenseerde melk samen, voeg de uitgeknepen gelatine toe en verwarm tot de gelatine goed is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Haal de kleine kerststronkjes uit de diepvries, zet ze op een rooster en giet er de topping over.

 

Kleine kerststronkjes met aardbei

 

Bron: recept van Lekue.

Related Post