- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kersttulband met Baileys Irish Cream

Kersttulband met Baileys Irish Cream

Vorig jaar kreeg ik een bundt cake vorm van Nordic Ware cadeau en hoewel ik heel vaak bak (de helft van mijn recepten vallen in de categorie dessert en/of gebak, merkte ik toen ik onlangs aan het overschakelen was van mijn blogspot naar mijn nieuwe website), had ik sedert mijn rode bessen en citroen bundt cake niks meer gemaakt in mijn mooie vorm… Shame on me! De hoogste tijd dus om mijn bundt vorm van onder het stof te halen. Zeker nu kerst voor de deur staat… Vraag me niet waarom, maar voor mij is een kersttulband het ideale gebak voor Kerstmis, net zoals een kerststronk trouwens.

En Baileys vind ik ook al in zo’n X-mas sfeertje baden. Dus toen ik op Liv For Cake, een blog die ik sinds kort met veel plezier volg, deze kersttulband met Baileys Irish Cream zag passeren, wist ik het meteen: die komt nu helemaal bovenaan mijn TO DO-lijstje te staan. Er staat er trouwens nog een hoog in de ranking, ook een bundt en ook van Liv. Hopelijk binnenkort meer hierover.

Maar in afwachting niks dan lof voor dit exemplaar: lekker moist (nès in ’t West-Vlaams) en prachtig van model. All I want for Christmas is this cake… again!

 

Kersttulband met Baileys Irish Cream

Nodig voor 1 bundt cake vorm

260 g bloem
50 g cacao
¾ kl baking soda
¾ kl zout
75 g Baileys Irish Cream
210 g zure room
240 g ongezouten boter
300 g suiker
3 grote eieren
1 kl vanille

Werkwijze

Verwarm de oven voor tot 180° C.

Meng de bloem met het cacaopoeder, de baking soda en het zout in een mengkom. Zet apart.

Doe de boter samen met de suiker in de kom van een elektrische mixer met de vlinder. Klop op medium snelheid tot de mengeling licht en fluffy is (dit duurt ca. 3 minuten).

Voeg de eieren stuk per stuk toe. Je voegt het volgende ei pas toe nadat het vorige volledig is opgenomen. Voeg vanille-extract toe.

Zet de snelheid lager. Voeg afwisselend de bloemmengeling, de Baileys en de zure room toe (de bloem in 3 keer en de Baileys en zure room telkens in 2 keer). Klop tot het deeg net gemengd is.

Verdeel het beslag gelijkmatig in de bundt cake vorm.

Bak gedurende ca. 45 à 50 minuten of tot een breinaald er proper uitkomt.

Laat de bundt cake gedurende 10 minuten afkoelen in de vorm. Klop de vorm tegen de rand van je aanrecht en keer de cake om op een rooster. Laag volledig afkoelen. Werk af met bloemsuiker en granaatappelpitjes.

Bron: recept van de blog Liv For Cake

Related Post