- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kerstmenu 2012

Kerst 2014

Liggen jullie wakker van jullie Kerstmenu? Laat mij helpen door voor jullie een 4-gangen menu samen te stellen met de lekkerste Hap & Tap gerechten.

Trio van hapjes:
Lepelhapje met witloof en scampi (klik hier)
Foie gras ster (klik hier)
Vanilleglaasje (klik hier)

Vanwaar die keuze? Het is een mooi samenspel van warm en koud, van een glaasje en een lepeltje en het zijn stuk voor stuk hapjes die hartig en zoet combineren. Presenteer de 3 hapjes samen op een langwerpig bord en de toon is meteen gezet voor de avond!

Voorgerecht:
Coquilles met een rode wijnsaus, chips van aardpeer en een zalfje van pastinaak en koolrabi
(klik hier)

Waarom die keuze? Omdat mijn proefkonijn thuis (en met zijn 105kg is hij een kenner) beweert dat dit het allerlekkerste is dat ik al ooit klaargemaakt heb. Een uitspraak die kan tellen…

Soep:
Pompoensoep met een twist (klik hier)

Why? Omdat dit gewoon een heel lekkere soep is die door de toevoeging van o.a. gerookte heilbot extra feestelijk wordt. De pastinaaksoep met Ibericoham en King Crab was mijn 2de favoriet, maar we hebben al pastinaak in het voorgerecht. Wie evenwel kiest voor een 3-gangen menu zonder voorgerecht, kan zeker kiezen voor de pastinaaksoep (klik hier). 

Hoofdgerecht:
Hertenkalffilet met whiskyroomsausje, spruitjesstoemp en krokant gebakken cantharellen
(klik hier)
of
Kalfsfilet met gebakken shii-takes, spruitjespuree en in wijn gekookte Williams peertjes
(klik hier)

De keuze, hoezo? Omdat niet iedereen houdt van een stukje wild of bereid is om er (zoveel) geld voor neer te tellen. Doe je dat wel, opteer dan zonder aarzelen voor het hertenkalf. Liever klassieker? Dan is de kalfsfilet een heel waardig alternatief!

Dessert:
Millefeuille van Wout (klik hier)
of
Yoghourt, limoen, appel, vanille (klik hier)

Na zo’n copieuze maaltijd is een fris, zurig dessertje op zijn plaats. Omdat ik zelf niet kan kiezen (ik ben nu eenmaal een smulpaap), zet ik er 2 dessertjes op. Je kan ze ook alletwee maken. In miniporties. Why not?

Ik wens jullie veel kookplezier, een overheerlijke maaltijd en veel gezellige momenten om te koesteren: 0% stress, 100% genieten!

Smakelijk!

Myriam

PS Jullie reacties zijn altijd welkom. Hoe meer, hoe liever!

Related Post