- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kaas­wa­fel met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

Kaas­wa­fels met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

 

Kaas­wa­fels met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

 

Recept voor kaas­wa­fel met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 kaaswafels:
50 g geraspte kaas (ik gebruikte L’Emmental Français Extra fin)
100 g tarwebloem
1 middelgroot ei
80 ml karnemelk
1 tl baking soda
1 avocado
4 plakjes Entremont Cheese Burger smeltkaas
100 g ontbijtspek

 

Werkwijze

Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, de bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom. Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de kaaswafel. Herhaal met de rest van het beslag.

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork. Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree. Schik op elke wafel een plakje Entremont Cheese Burger smeltkaas en omwikkel elke kaaswafel met wat plakjes ontbijtspek.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin. Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken. Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm. Werk af met een royale scheut ahornsiroop.

 

Bron: recept van de website Allerhande van Albert Heijn.

Related Post