- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Jarcuterie

Jarcuterie

Het is mooi weer, echt BBQ-weer en niemand heeft zin om in de keuken te staan. Dat merk ik aan mijn statistieken. Die smelten als sneeuw voor de zon. Logisch! Hier geen salades of BBQ-recepten. En dat blijft ook zo. Maar eens een eenvoudig hapje dat mag wel he? Eenvoudig, maar wel eentje waarmee je indruk gaat maken op je gasten. Jarcuterie, de naam alleen al. Zalig toch?

Ik kreeg het recept voor deze “Jarcuterie” zomaar in mijn mailbox en het beet meteen in mijn teen. Figuurlijk he, mannekes! Zoals jullie weten, wip ik regelmatig binnen bij Sligro-Ispc en dus krijg ik hun nieuwsbrieven en daar stond dit glaasje in. Het is écht megasimpel, maar met de presentatie scoor je 10/10 en met de smaken doe je dat ook! Kan je niet makkelijk aan burrata komen, gebruik dan (buffel) mozzarella (al gaat niets boven de romige textuur van burrata natuurlijk).

Alles zit goed: de texturen (zachte burrata en frambozen, afgewisseld met krokante chips), de afwisseling van zoet (de balsamicocrème), zout (de rauwe ham) en friszuur (de frambozen), de kleuren,… Dit is boenk erop.

Ik serveerde het Jarcuterie glaasje op een serveerschaal van de Halo collectie van Fine 2 Dine.

Jarcuterie

Jarcuterie

Jarcuterie

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bol burrata
  • 10 plakjes rauwe ham
  • 100 g frambozen
  • 4 tl balsamicocrème
  • 4 el gerookte olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel
  • Eetbare bloemen

Instructies
 

  • Leg 2 plakjes rauwe ham op een velletje bakpapier op een bord en verwarm deze 2 x 30 sec in de microgolf, zodat krokante chips ontstaan.
  • Laat de burrata uitlekken en snijd in blokjes. Verdeel over de bodem van 4 glaasjes.
  • Besprenkel lichtjes met de gerookte olijfolie en kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
  • Maak rolletjes van de overige rauwe ham en verdeel samen met de framboosjes over de burrata.
  • Besprenkel met de rest van de gerookte olijfolie en de balsamicocrème.
  • Steek er stukjes chips van rauwe ham in en werk af met de eetbare bloemen. Garneer eventueel met enkele slablaadjes.
Trefwoord balsamicocrème, burrata, frambozen, rauwe ham

Bron: recept van de website van Sligro-Ispc.

Related Post