- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Jambalaya in de Slowcooker

 

Jambalaya in de Slowcooker

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 pak andouille worst (ik kon deze niet vinden en kocht Toulouse worst in de plaats)
½ kg ongekookte scampi’s, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
1 grote kippenfilet, in gelijke stukken gesneden
3 paprika’s (een gele, een groene en een rode), zaden en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
1 witte of gele ui, in stukjes
2-3 jalapeños, zaden en zaadlijsten verwijderd
200 g ongekookte witte rijst
480 ml kippenbouillon
1 blik tomatenstukjes (bv. Cubetti Peperoni van Elvea)
1 el fijngesneden look
3 el cajun kruiden
½ tl peper en zout
Koriander of peterselie voor de afwerking (facultatief)

 

Werkwijze

Snijd de worsten in plakjes van ca. 2 cm dik. Verwijder de staarten van de scampi’s als die er nog aan zitten. Snijd de kippenfilet in gelijke hapklare stukken.

Doe de worst, de kip, de paprika’s, de jalapeños, de kippenbouillon, de tomatenstukjes, de fijngehakte look, de cajun kruiden en het zout en de peper in een ingevette slowcooker en roer om alles te mengen. Zet het deksel op de pot en programmeer op ‘low’ gedurende 3-4 uur. Roer er de rijst onder en programmeer nogmaals 1-2 uur of tot de rijst volledig gekookt is en zacht.

Neem zo’n 20 min voor de eindtijd het deksel van de slowcooker, roer er de scampi’s onder, zet het deksel er terug op en laat nog 15-20 min verder garen. Roer de inhoud van de slowcooker goed door, strooi er gehakte peterselie or koriander over en serveer meteen.

Tip:
Met 2 jalapeños is je gerecht pittig maar niet echt superpikant. Wil je een echte kick, voeg dan nog een derde jalapeño toe.

 

http://www.lecremedelacrumb.com/slow-cooker-jambalaya/

 

Bron: recept van de blog Le Crème de la Crumb.

Related Post