- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

In bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus

In bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus

 

In bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus

 

Recept voor in bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus

(Voor)bereiden: ± 45 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 4 personen:
4 stukken skrei (of heek, of schelvis of kabeljauw met vel) van 80 g
2 dl pils
150 g zelfrijzende bloem
1 tl zout
Limoenzeste en piment d’Espelette

Voor de currysaus:
1 fijngesneden ui
2 teentjes look
2 el boter
1 el currypoeder
2 dl zoete “late oogst” wijn
5 dl kippenbouillon
2 dl kokosmelk
Zeste en sap van 1 limoen
Snufje zout

 

Werkwijze

Klop bier, bloem en zout tot een beslag. Bloem de skrei, dip de skrei in het beslag en frituur de skrei op 180° C tot die goudbruin ziet.

Fruit voor de saus ui en look aan in een beetje boter. Voeg het currypoeder toe wanneer de ui zacht is en fruit het geheel nog een minuut. Voeg de zoete wijn toe en laat het geheel reduceren tot de uienmassa glazig is. Voeg dan kippenbouillon toe en reduceer tot de helft. Voeg dan kokosmelk, limoensap en geraspte limoenzeste toe. Kruid met een snufje zout. Passeer de saus door een vergiet. Mix voor het beste resultaat vlak voor het serveren de saus met een handmixer.

Serveer een paar lepels schuimige saus in een bol plaats daarop het gefrituurde stuk skrei. Werk af met zeste van limoen, piment d’Espelette en een snufje zout.

 

In bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus

 

Bron: recept van Michael Yates van Sail & Anchor in het december nummer van Culinaire Ambiance.