- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Hoorntjes met gerookte zalm

Ben je verlekkerd – letterlijk en figuurlijk – op mijn macarons met gerookte zalm, maar zie je het niet zitten om die te maken voor de feestdagen, wegens teveel werk, te moeilijk,… Dan is hier een leuk alternatief: het hoorntje met gerookte zalm! Veel minder werk, veel makkelijker ook, maar wel evenveel effect bij het aperitief. Je kan ervoor kiezen om de hoorntjes in een diepe schaal te schikken of, zoals in mijn geval, in een glaasje dat ik vulde met (zwarte) sesamzaadjes.

Met een ding moet je echter wel rekening houden: vul de hoorntjes pas op het allerlaatste moment. Ik deed dit ongeveer een half uur voor mijn visite toekwam en ze begonnen toch al wat wak te worden. De hoorntjes kan je wel een tijdje op voorhand bakken.

 

Hoorntjes met gerookte zalm

 

Ingrediënten voor 6 personen

2 vellen brickdeeg
200 g gerookte zalm
3 el zure room
Gesmolten boter
Viseitjes: lompviseieren, zalmeieren,…
Verse dille

 

Werkwijze

Snijd de vellen brickdeeg in 4 driehoeken. Strijk ze in met gesmolten boter en rol ze tot een hoorntje.

Heb je geen hoorntjes, dan kan je er makkelijk zelf in elkaar knutselen met aluminiumfolie. Klik op de link onderaan bij mijn bronvermelding. Daar zie je een foto van hoe je zo’n hoorntje in aluminiumfolie kunt maken.

Leg de hoorntjes met de naad naar beneden op een bakplaat. Kleur ze in de oven bij 180° C gedurende 12 à 15 min. Haal er voorzichtig het hoorntje (of de aluminiumfolie) uit en laat afkoelen op keukenpapier.

Voor de afwerking: Snijd de zalm in reepjes of gebruik kant-en-klare zalmblokjes. Snijd de dille fijn en roer die onder de room. Vul de hoorntjes waarbij je de room en de zalm afwisselt. Schik net voor het serveren wat viseitjes en een takje dille op de hoorntjes.

 

Bron: recept van Le Journal des Femmes.

Related Post