Hap en Tap logo zonder streep

Happiness is a cuberdon in each hand!

19 okt 2015 | Food, glorious food!, Reviews

Cuberdons. Neuzekes. Puur. Of in roomijs. Ik ben er dol op. Zo dol dat er al 3 recepten van cuberdonijs op deze blog staan, heb ik net gemerkt: hier en hier en hier. Toen ik een uitnodiging in mijn mailbox ontving om te gaan brunchen in de hotspot van Gent, Table & Jardin d’Alix, om er een nieuwe reeks cuberdons te proeven, kon ik dan ook niet snel genoeg bevestigen. OH MY GOD! Vergeef me dat ik roep…

En blijkbaar dacht ik er niet alleen zo over. Het foodbloggerswereldje tekende massaal present om de nieuwe en enige echte cuberdons van Geldhof te ontdekken en beoordelen. Want jawel, het was de bedoeling dat wij met onze geoefende smaakpapillen de neuzekes aan een smaaktest onderwierpen. Me like!

Chocolade cuberdons, een nieuwe smaaksensatie in 2 varianten
Voor zoetebekken die ook wel van chocolade houden (voel ik me daar aangesproken? ;-)), komt Geldhof met een lekkernij van formaat: de Chocolade Cuberdon. Deze delicatesse is gemaakt op basis van een originele Geldhof Cuberdon, maar overgoten met een heerlijk laagje Belgische melk- of fondant chocolade. Door deze unieke combinatie krijg je als “neuzekes”-liefhebber een totaal nieuwe smaakbelevenis: de chocolade smelt in je mond, terwijl de cuberdon z’n harde buitenkant en smeuïge kern behoudt. Twee maal raak dus voor de liefhebber van zoet.

Mini Clouds
Geldhof lanceert dit najaar ook een kleinere versie van het reeds 100 jaar gekende ambachtelijke streekproduct: de sneeuwbal. Dit snoepje bestaat uit een luchtige vanillevulling overgoten met een laagje heerlijke Belgische chocolade en afgewerkt met een fijn laagje poedersuiker. Geldhof is de eerste producent die de kern zonder geharde vetten maakt, wat dit snoepje toch weer net iets gezonder maakt. Verwijzend naar de aangepaste grootte en het hemelse uitzicht wordt deze nieuwigheid gelanceerd als Mini Clouds. Deze kleine wolkjes passen perfect als zoetigheid bij een heerlijk kopje koffie. Daarom zal je de Mini Clouds in eerste instantie tegenkomen wanneer je een koffie bestelt in een barista of horecazaak.

Nog meer cuberdonvarianten
Agar Cuberdon: Cuberdon op basis van agar, een bindmiddel afkomstig uit rood zeewier, dat weinig calorieën bevat en uiterst voedzaam is. In tegenstelling tot gelatine, wat in de meeste snoepjes gebruikt wordt als bindmiddel, is agar rijk aan eiwitten, mineralen en vezels en bevat het geen vetten. Deze cuberdon heeft hetzelfde aroma als de traditionele Geldhof cuberdon. Glutenvrij.

Aardbei Cuberdon: Deze cuberdon met aardbeismaak is één van de nieuwe varianten van de traditionele cuberdon. Met een aardbeiconcentraat krijg de bekende cuberdon een lekkere aardbeiensmaak. Lancering najaar 2015. Glutenvrij.

Bosbessen Cuberdon: Deze cuberdon met bosbessensmaak werd oorspronkelijk speciaal ontwikkeld in samenwerking met Carl Demeestere, de cuberdonverkoper op de Gentse Groentenmarkt, die blauwe neuzen zou uitdelen aan de supporters van de Gentse Buffalo’s als deze landskampioen zouden worden. En zo geschiedde. Vanaf dit najaar maakt deze blauwe cuberdon op basis van bosbessencontentraat ook deel uit van het vernieuwde assortiment. Glutenvrij.

Mijn oordeel
Mijn favoriete top drie is:
Op drie: de cuberdon met een jasje van pure chocolade.
Op twee: de Mini Cloud, zoete zaligheid!
Op een: de originele cuberdon zoals ik hem al jaren ken en apprecieer en dat nog jaren van plan ben te doen!

Viel bij mij het minst in de smaak: de blauwe met bosbessensmaak en dat zeg ik heus niet omdat die gecreëerd werd ter ere van de Buffalo’s. 😉

Let op: bovenstaand oordeel is 100% subjectief! Zelf ook een beetje ‘curieuzeneuze’ geworden na het lezen van dit blogartikel? Koop van elks een zakje en proef er zelf lekker op los.

Website: www.conf-geldhof.be
Facebook: www.facebook.com/cuberdonsG en www.facebook.com/cuberdons.geldhof
Instagram: www.instagram.com/cuberdons_g

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.180 andere abonnees

ARCHIEF

7 Reacties

 1. fiekefatjerietjes

  Oh! Cuberdons zonder gelatine! 🙂
  Ziet er een leuke proeverij ook, prachtige tafelsetting!

  Antwoord
 2. Hap & Tap

  Ja, da's goed nieuws voor de vegetariërs he Fieke! Jij ook blij! 🙂

  Antwoord
 3. Peggy Bogaerts

  Mmmm, die met pure chocolade 😉 ! Dat zag er heel gezellig uit, ik ben een klein beetje jaloers dat ik nooit zulke uitnodigingen krijg ;-).

  Antwoord
 4. Hap & Tap

  Dat kan ik begrijpen, Peggy, met alle tijd en moeite die jij in je blog steekt. Anders eens proactief zelf contact opnemen met de PR bureaus? Ik kan je wel een lijstje bezorgen, hoor! 😉

  Antwoord
 5. Hap & Tap

  Tjah, cuberdons + chocolade = the best of both worlds he Marlies? 🙂
  Leuke blog heb je trouwens!
  Liefs
  Myriam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Happiness is a cuberdon in each hand!

by Myriam time to read: 2 min
7
%d