- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Hapje van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas

 

Hapje van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas

 

Recept voor hapje van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas

Bereiden: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 6 à 8 personen:

Voor de crème van geitenkaas:
170 g verse geitenkaas
20 g melk
1/2 tl honing
Zout en zwarte peper

Voor de basilicummayonaise:
3 dl zonnebloemolie
1 bundel basilicum
1 ei
Mosterd
Sushiazijn
Chardonnay-azijn
Peper en zout

Voor de gegrilde watermeloen:
1 kleine watermeloen
Olijfolie
20 g panko
40 g crunchy ui (Bicky uitjes)
Fleur de sel

Voor de gepekelde sjalot en afwerking:
2 kleine sjalotjes
25 g sushiazijn
25 g chardonnay-azijn
25 g witte wijnazijn
25 g water
5 g honing
Peper en zout
Mini-basilicum
Crunchy ui

 

Bereiding

Voor de crème van geitenkaas:
Mix de geitenkaas kort glad in de blender met 20 g melk en 1/2 tl honing.

Smaak af met zout en een weinig zwarte peper.

Vul in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

 

Voor de basilicummayonaise:
Zet 3 dl zonnebloemolie enkele uren in de koelkast.

Pluk de blaadjes van 1 bundel basilicum en dompel deze max. 10 sec onder in kokend water, koel direct af in ijswater.

Mix de geblancheerde basilicum nadien fijn in de blender samen met de 3 dl koude zonnebloemolie.

Doe 1 ei, 1 tl mosterd en telkens een scheutje azijn in een mixbeker, kruid met peper en zout.

Voeg al mixend beetje bij beetje van de groene basilicumolie bij tot er een gebonden massa ontstaan is. Ze mag zeker niet meer lopend zijn (voeg anders nog wat extra olie bij om deze te dikken).

Bewaar de basilicummayonaise in en spuitzak in de koelkast.

 

Voor de gegrilde watermeloen:
Snijd de watermeloen in plakken van 1 1/2 cm à 2 cm dik. Steek die uit met een uitsteekring van 6 à 8 cm diameter.

Bestrijk de ronde plakken dun met olijfolie en grill ze kort op een kokend hete grillplaat. Laat afkoelen op een plateau.

Bak de panko kort lichtbruin in een tefalpan, laat afkoelen en mix nadien kort tot crunch samen met de crunchy ui. Kruid met fleur de sel.

 

Voor de gepekelde sjalot en afwerking:
Snijd de sjalotten in dikke ringen van ½ cm dikte. Zet koud in een diepe platte schaal.

Breng de 3 soorten azijn samen met 25 g water en 5 g honing aan de kook en kruid met peper en zout.

Overgiet de sjalotten met de warme pekel en laat ze kort marineren in de koelkast. Meng regelmatig door elkaar.

 

Afwerking

Dresseer de gegrilde watermeloen in een potje met hierop de crème van geitenkaas en 3x basilicummayonaise.
Werk af met ringen gepekelde sjalot, mini-basilicum en crunch van ui.

 

Hapje van gegrilde watermeloen met een crème van geitenkaas

 

Bron: recept van Dhr. Jürgen Baumann, chef aan hotelschool Spermalie in Gent.

Related Post