- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Grootmoederscake met appeltjes en rabarber

 

Grootmoederscake met appeltjes en rabarber

 

Voor 1 grootmoederscake

200 g bloem
1/2 zakje bakpoeder van Dr. Oetker (8 g)
200 g suiker
120 g melk
80 g arachide olie
2 eieren
1 zakje vanillesuiker van Dr. Oetker
2 appels
2 stengels rabarber
Bakspray van Dr. Oetker

Voor het korstje:
30 g boter
80 g suiker
1 ei

 

Grootmoederscake met appeltjes en rabarber

 

Bereiding

Schil de appels en de rabarber en snijd alles in blokjes (niet te klein). Indien de rabarberstengels nog heel dun zijn, hoef je ze niet te schillen.

Roer de ingrediënten in volgorde bij elkaar.

Schep er de appel- en rabarberblokjes onder.

Bestuif de bakvorm met bakspray. Wacht 1 minuut en giet het beslag in de vorm.

Bak ongeveer 50 minuten op 170° C.

 

Bereid intussen het korstje:
Smelt de boter, maar laat niet te warm worden.

Roer er de suiker en het ei bij.

Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake wanneer de cake voor ongeveer de helft gebakken is.

Bak verder zoals hierboven vermeld.

 

Grootmoederscake met appeltjes en rabarber

 

Bron: recept van Ann Descheemaeker van Hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post