- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar

Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar

Ook bij mij gaat het al eens mis. Dat was in eerste instantie het geval met deze groene curry panna cotta bite met gemarineerde zalm en kaviaar. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak, maar als het fout gaat, dat gaat het ook goed fout: de bol was te groot, de panna cotta was te pikant én hij was niet samenhangend. Bij het ontdooien verloor hij veel vocht en viel als het ware uiteen. Maar ik ben een doorzetter, als jullie dat nog niet zouden weten. (Zijn marathonlopers dat niet allemaal? #bluvngoan en No Sweat No Glory!) En dus begon ik gewoon opnieuw.

Ik kocht nieuwe, kleinere mallen (de Globe 26), gebruikte kokosroom i.p.v. kokosmelk en meer gelatineblaadjes i.p.v. poeder én ik mixte het citroengras niet mee, maar verwijderde de stengel voor ik alles in mijn blender kieperde. Resultaat: een perfecte amuse! Zo eentje waar ik blij van word: kleurrijk smaakbommetje! En afgewerkt met kaviaar. Moet ik er nog bij vermelden dat deze amuse dus perfect geschikt is voor Kerst? Ik dacht het niet. Jullie kennen me ondertussen wel, denk ik zo.

Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar

Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar

Groene curry panna cotta bite, gemarineerde zalm, kaviaar

Gang Borrelhapje
Keuken Aziatisch
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

Voor de groene curry panna cotta:

  • 500 ml kokosroom
  • 1/2 stengel citroengras
  • 1/2 sjalotje
  • 1 kefir blad
  • 5 g basilicum
  • 10 g peterselie
  • 5 g dragon
  • 5 g yuzusap
  • 1/2 citroen
  • 15 g geblancheerde spinazie
  • 10 g groene currypasta
  • 1 stengel bleekselderij
  • Peper en zout
  • 12 g gelatineblaadjes

Voor de gemarineerde zalm:

  • 200 g verse zalm
  • 1 tl gezoete sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1/2 limoen

Voor de afwerking:

  • 1 zuurdesembrood
  • Olijfolie
  • 1 potje kaviaar
  • Korenbloemen

Instructies
 

Voor de groene curry panna cotta:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Snijd de bleekselderij, sjalot en het kefir blad in kleine stukjes en bak zonder te laten kleuren in een pan met een scheutje olie. Voeg de gekneusde stengel citroengras toe. Voeg ook de groene currypasta en de kokosroom toe en breng aan de kook.
  • Verwijder de stengel citroengras.
  • Doe alles in een blender en voeg de kruiden, de geweekte en uitgeknepen gelatine en de spinazie toe en mix alles gedurende ca. 4 min op hoge snelheid. Passeer alles door een zeef. Vul het in mallen en zet in de vriezer.
  • Haal het eruit als het hard is en laat in de koelkast ontdooien tot het zacht is.

Voor de gemarineerde zalm:

  • Snijd de zalm in dobbelstenen en doe ze in een mengkom. Voeg de rijstazijn, de sojasaus en enkele druppels limoensap toe. Meng.

Voor de afwerking:

  • Snijd het brood met een snijmachine in heel dunne plakken.
  • Steek er met een uitsteekring per hapje 2 cirkels uit: 1 grote voor onder de panna cotta en 1 kleine voor op de panna cotta. Let op: het brood krimpt tijdens het bakken.
  • Sprenkel er olijfolie over.
  • Schuif in een voorverwarmde oven op 180° C gedurende ca. 6 min tot het brood krokant is.
  • Schik de ontdooide panna cotta op het grootste krokantje.
  • Schik hierop het kleine krokantje en een gemarineerde zalmkubus.
  • Werk af met een schepje kaviaar en korenbloemen.
Trefwoord amuse, bite, groene curry, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, panna cotta, verse zalm, zalm, zuurdesem

Bron: het recept van de groene curry panna cotta vond ik in de Gronda app.

Related Post