- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Groene asperges met parmezaan – Knack Weekend #3

Groene asperge

Als ik eerlijk mag zijn? Ik voel me best wel een ietsiepietsie schuldig dat ik niet deelneem aan de Dagen zonder Vlees. Ik verzorg de Facebook pagina van een vegetarisch merk waarop ik heel regelmatig vleeseters een geweten probeer te schoppen… door te hameren op de voordelen voor het milieu, maar vooral door de gevoelige snaar te raken. Bvb. ‘dieren zijn mijn vrienden… en vrienden eet je niet op’ met daarbij de foto van een keischattig lammetje. Of nog door met kerst een foto te posten van een hert en haar jong en daarbij dan de tekst ‘Vier deze kerst in familiekring en laat anderen dat ook doen’…

Ik was dan ook wat blij dat ik in de Knack Weekend Lente (waaruit ik àlle recepten ga klaarmaken zie mijn challenge verklaring hier) dit hapje aantrof: heel snel klaar, lekker én last but not least dus ook nog vegetarisch. Daarmee is na bijna 3 jaar het allereerste vegetarische hapje op Hap & Tap een feit.

Voor 4 personen

12 groene asperges
1 el suiker
2 el citroensap
2 el olijfolie
80 g geraspte parmezaan

Bereiding

Was de asperges en snij schuin in tweeën. Bewaar het onderste gedeelte voor een ander recept.

Kook de aspergepunten 1 à 2 minuten in kokend gezouten water met de suiker.

Meng het citroensap en de olijfolie, kruid met peper en zout.

Giet de aspergepunten af. Rijg elke aspergepunt aan een houten spiesje en leg op een schotel. Besprenkel met de vinaigrette, wentel in de geraspte parmezaan en serveer.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post