Nodig voor 4 personen
600 g kraakverse zalm zonder vel
1 bokaaltje zalmmarmelade
Voor de salade:
6 cl koolzaadolie
2 el limoensap
1 lente-ui, in fijne reepjes gesneden
1 teentje look, fijngehakt
1 tl verse gember, fijngehakt
1 tl honing
1 tl kerriepoeder
2 kleine komkommers, in repen of spaghetti gesneden
35 g zeewier
1/2 venkel, in reepjes
35 g aardbeien, in stukjes
Voor de afwerking:
4 aardbeien, in stukjes
18 g gepofte quinoa (ik koos voor rode quinoa)
Bereiding
De dag voordien:
Wrijf de zalm in met een 1/2 bokaaltje zalmmarmelade.
De dag zelf:
Meng in een kom de koolzaadolie, het limoensap, de lente-ui, de look, de gember, de honing en het kerriepoeder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de rest van de ingrediënten van de salade toe en meng er de vinaigrette onder.
Veeg de zalmmarmelade af met keukenrol. De gravlax is klaar. Snijd de zalm in repen.
Verdeel de salade met komkommer, venkel en zeewier over borden of kommetjes. Schik er de gravlax op en werk af met de aardbeien en gepofte quinoa.
Bron: recept geïnspireerd op een recept van de website Elle.fr