- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gratin van amandelen met ananas

We zeiden het al eerder: we zijn dol op receptjes en kunnen er maar niet genoeg van hebben. Wekelijks of zelfs dagelijks vallen er ook nog eens recepten in onze mailbox. Lijken ze ons interessant, dan slaan we ze op als PDF in speciale mapjes: hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten,… Wie mij kent, zal niet verbaasd zijn dat het mapje met desserten het meeste PDF’jes bevat.

Vandaag lieten we ons verleiden door een supersnel, sexy toetje.

 
Gratin van amandelen met ananas

 

Wat gooien we erin?

1 klein blikje ananasstukjes
100 g amandelpoeder
100 g bloemsuiker
50 g boter
1 dl volle room
1 ei
2 el amandelschilfers

Zo maak je 4 schaaltjes klaar.

Verwarm de oven voor op 180°.

Meng het amandelpoeder en de bloemsuike. Je kan ook mijn voorbeeld volgen en broyage 50/50 nemen. Lekker makkelijk.

Maak de boter zacht door ze 30 seconden in de microgolf te zetten op halve kracht. Klop de boter een beetje op met een mixer. Doe er 1/3 van het amandel-suikermengsel bij.

Kieper het ei erbij en klop opnieuw tot je een luchtig mengsel bekomt. Voeg de rest van de amandelen en suiker toe en klop goed door.
Giet de room erbij en meng.

Vul lage vuurvaste schoteltjes met een dunne laag van de amandelcrème. Bedek met een 5-tal stukjes ananas en strooi er amandelschilfers over.
Zet de schaaltjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Als je je gratin nog graag “bibberig” hebt (not my favourite), moet je de schaaltjes er iets vroeger uithalen. Check hoe dan ook altijd de “cuisson”.

Serveer lauw (eventueel met een bolletje vanilleijs).

Smullen maar!

Bron: website Petit Chef.com

Related Post