- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Glaasjes erwten panna cotta met espuma van spek

Glaasjes erwten panna cotta met espuma van spek

Glaasjes erwten panna cotta met espuma van spek

 

Ingrediënten voor 4 glaasjes

Voor de erwten panna cotta:
100 g erwtjes (uit de diepvries in mijn geval)
20 cl room
1 blaadje gelatine
1 sjalot
Peper en zout

Voor de espuma met spek:
100 g gerookte spekblokjes
30 cl slagroom (40%)

 

Werkwijze

Voor de espuma met spek:
Breng in een kookpot de room met de spekblokjes aan de kook. Laat 1 à 2 minuutjes zachtjes sudderen, terwijl je roert zodat de room niet aan de pot plakt en/of overkookt.

Zet het vuur uit en laat de room lauw worden. Passeer de room door een fijne zeef en giet in een espumafles. Sluit de fles en steek er 2 gaspatronen op. Schud goed en leg minstens 2 uur in de koelkast. Gooi de spekblokjes niet weg. Die worden gebruikt voor de afwerking.

Voor de erwten panna cotta:
Kook de erwtjes gedurende 5 minuten in kokend, gezouten water en laat ze uitlekken.

Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water. Zet de erwtjes terug op het vuur met de room en de in twee gesneden sjalot. Kruid met peper en zout. Wanneer de erwtjes volledig zacht zijn, neem je ze van het vuur. Verwijder de sjalot en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Mix langdurig met een staafmixer of in een blender tot je een homogene mengeling bekomt.

Giet de panna cota in glaasjes (ca. 4 à 6 glaasjes) en zet ze in de koelkast gedurende minimum 2 uur.

Op het moment dat je de glaasjes wil serveren, kleur je de spekblokjes goudbruin in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schud de espumafles stevig en spuit de espuma van spek op de panna cotta. Werk af met enkele krokant gebakken spekblokjes.

 

Bron: recept van de blog Cuillère, aiguille et scie sauteuse.

Related Post