Recept voor geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
3 rode paprika’s
1 aardappel
8 mini-paprika’s
1 wit van prei
1 l kippenbouillon
1 vlootje geitenkaas (ik gebruikte Chavroux piramide natuur)
2 uien
1 klontje boter
8 kerstomaatjes (ik koos voor 3-kleurige)
1/2 botje bieslook
Room naar smaak
Peper en zout
Werkwijze
Reinig en eminceer de uien, de prei, de aardappel en ontvel de paprika’s. Snijd ze middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snijd 2 paprika’s in grove stukken. Houd de 3de bij voor de afwerking.
Sueer de paprikastukken, het wit van prei, de uien en de aardappel in een klontje boter.
Bevochtig met de kippenbouillon en laat zachtjes koken.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Mix de soep fijn en voeg er wat room aan toe.
Emondeer de kerstomaatjes en snijd de derde paprika in fijne brunoise.
Vermeng de geitenkaas met de gesneden bieslook en een beetje room.
Blancheer de mini-paprika’s kort en koel ze af. Kruid ze goed en vul ze met de geitenkaas.
Verwarm de mini-paprika’s en serveer de soep in diepe borden.
Werk af met de fijngesneden paprikablokjes, fijngesneden bieslook en de kerstomaatjes.
Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen voor Peggy’s kookworkshop.