- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas

 

Geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas

 

Recept voor geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:
3 rode paprika’s
1 aardappel
8 mini-paprika’s
1 wit van prei
1 l kippenbouillon
1 vlootje geitenkaas (ik gebruikte Chavroux piramide natuur)
2 uien
1 klontje boter
8 kerstomaatjes (ik koos voor 3-kleurige)
1/2 botje bieslook
Room naar smaak
Peper en zout

 

Werkwijze

Reinig en eminceer de uien, de prei, de aardappel en ontvel de paprika’s. Snijd ze middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snijd 2 paprika’s in grove stukken. Houd de 3de bij voor de afwerking.

Sueer de paprikastukken, het wit van prei, de uien en de aardappel in een klontje boter.

Bevochtig met de kippenbouillon en laat zachtjes koken.

Breng goed op smaak met peper en zout.

Mix de soep fijn en voeg er wat room aan toe.

Emondeer de kerstomaatjes en snijd de derde paprika in fijne brunoise.

Vermeng de geitenkaas met de gesneden bieslook en een beetje room.

Blancheer de mini-paprika’s kort en koel ze af. Kruid ze goed en vul ze met de geitenkaas.

Verwarm de mini-paprika’s en serveer de soep in diepe borden.

Werk af met de fijngesneden paprikablokjes, fijngesneden bieslook en de kerstomaatjes.

 

Geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas

 

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen voor Peggy’s kookworkshop.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post