- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Geroosterde aardbeien ijslolly’s

Geroosterde aardbeien ijslolly's

 

Geroosterde aardbeien ijslolly's

 

Ingrediënten voor 10 ijslolly’s

1 bakje aardbeien, gewassen, ontdaan van hun kroontje en middendoor gesneden
2-3 el balsamico azijn van goede kwaliteit (facultatief)
160 g ahornsiroop (of honing), in 2 delen
250 à 375 g kokosmelk of Griekse yoghurt (ik koos voor deze laatste optie)
1 tl puur vanille-extract
Een snuifje fijn zeezout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor bij 190° C.

Schik de aardbeien in een gelijke laag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Sprenkel er wat balsamico azijn over, als je die wil gebruiken. Rooster de aardbeien tot ze zacht en geurig zijn. Dit duurt ca. 20 minuten. Laat ze gedurende 10 minuten afkoelen op de plaat en giet ze dan in een kom (inclusief de sappen) en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de geroosterde aardbeien en de helft van de ahornsiroop in een food processor of blender en druk enkele malen op de pulse knop om de aardbeien fijn te hakken. Er moeten nog kleine stukjes in de mengeling zitten.

Klop in een aparte kom de kokosmelk of Griekse yoghurt met de resterende ahornsiroop, waarbij je nog min of meer extra zoetstof toevoegt naar smaak. Let wel, de zoetigheid zal afnemen wanneer de massa bevroren is. Voeg de vanille en het zout toe.

Voor ‘egale’ ijslolly’s: giet ook de kokosmelk- of yoghurtmengeling in de food processor/blender en druk op de pulse knop tot alles goed gemengd is. Verdeel de mengeling over 10 ijslolly vormpjes en zet in de diepvriezer tot de ijsjes volledig bevroren zijn. Dit duurt ca. 4 uur. Plaats na 30 minuten een stokje in elke lolly en laat verder bevriezen.

Voor ijslolly’s in laagjes: lepel een eetlepel of twee van de aardbeienmengeling in de bodem van elke ijslolly vorm. Schep hier wat van de kokosmelk- of yoghurtmengeling op en vul zo verder aan tot de vormen volledig gevuld zijn. Zet in de diepvriezer tot de ijsjes volledig bevroren zijn. Dit duurt ca. 4 uur. Plaats na 30 minuten een stokje in elke lolly en laat verder bevriezen.

Om de ijslolly’s uit de vormpjes te halen: plaats de ijslolly vormpjes in een ruime pot met warm water gedurende 10-15 seconden. Trek dan zachtjes aan elk stokje tot de ijslolly’s loskomen.

Nota: gebruik je kokosmelk, dan krijg je vegan ijsjes, maar gebruik de zuivel die je bij de hand hebt: met Griekse yoghurt of slagroom of karnemelk lukt het allemaal. Kies wel voor volvette zuivel voor een romig resultaat.

 

Geroosterde aardbeien ijslolly's

 

Bron: recept van de blog Style Me Pretty.

Related Post