- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gerookte schelpjes voor 2

Gerookte schelpjes voor 2

 

Gerookte schelpjes voor 2

 

Ingrediënten voor 2 personen

3 el olijfolie
150 g chorizo, in plakjes gesneden van 1 cm dik
1 stengel prei, dun gesneden
1 teentje look, geplet
8 takjes verse tijm
Peper en zout, naar smaak
1 1/4 tl gerookt paprikapoeder
1 laurierblad
1 bokaaltje Selezione del Maestro Rode gepelde Datterini tomaten 350g van Elvea
60 ml kippenbouillon
6 el witte wijn
1,5 kg schelpjes (venusschelpen, kokkels,…), schoongemaakt

 

Bereiding

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de plakjes worst tot ze doorbakken zijn. Dit duurt ca. 8 min. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Zet het vuur zachter en verwijder de bruine stukjes. Voeg de prei, look en tijm toe en fruit tot alles zacht is. Dit duurt ca. 6 min. Kruid met peper en zout.

Voeg het paprikapoeder toe en het laurierblad en roer alles goed door zodat alle kruiden zich vermengen. Fruit verder gedurende 1 min.

Voeg de tomaten, de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 5 min sudderen.

Voeg de schelpjes toe, zet het vuur hoger en kook tot ze opengaan. Dit duurt ca. 8 à 10 min. Roer regelmatig.

Serveer warm met wat brood.

 

Gerookte schelpjes voor 2

 

Bron: Me, myself & I voor Elvea.

Related Post