- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gemarineerde scampi’s met mousse van geitenkaas en meloencarpaccio

Gemarineerde scampi's met mousse van geitenkaas en meloencarpaccio

 

Gemarineerde scampi's met mousse van geitenkaas en meloencarpaccio

 

Recept voor gemarineerde scampi’s met mousse van geitenkaas en meloencarpaccio

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusten: 2 uur
Marineren: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
2 gelatineblaadjes (4 g)
250 g verse geitenkaas
Olijfolie
15 cl gekoelde slagroom (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
400 g grote gekookte scampi’s
2 limoenen
1 kleine meloen
2 tomaten
1 handvol rucola

 

Werkwijze

Laat de gelatine weken in koud water. Plet de geitenkaas met een vork, voeg 1 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Knijp de gelatine uit en laat 30 sec smelten in de microgolfoven (of in een pannetje op laag vuur). Voeg toe aan de geitenkaas en meng.

Klop de slagroom op. Spatel voorzichtig door de geitenkaas en verdeel over vier ingevette ramequins of silicone vormpjes. Zet de geitenkaasmousse 2 uur koel weg.

Pel de scampi’s, maar laat er het laatste stukje schaal en het staartje aan. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit. Leg de scampi’s in een schaal en voeg de geraspte limoenschil, het sap en een scheut olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Zet 30 min koel weg om te marineren.

Schil de meloen en snij in dunne plakjes. Was en ontpit de tomaten. Snij in blokjes. Spoel de rucola en zwier droog.

Schik de meloen in waaiervorm op borden en schik er de geitenkaasmousse op. Voeg de gemarineerde scampi’s, de tomatenblokjes en de rucola toe. Werk af met olijfolie en een draai van de pepermolen. Serveer.

 

Gemarineerde scampi's met mousse van geitenkaas en meloencarpaccio

 

Bron: recept uit Knack Weekend 100 toprecepten zomer 2018 nr 60.

Related Post