- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gemarineerde frambozen met melkcrème en granité van citroenverbena

Gemarineerde frambozen met melkcrème en granité van citroenverbena

’t is volop het moment van het rood fruit, my favourite! Om eens te veranderen van de Beerveldse aardbeien koos ik vandaag voluit voor frambozen in een overheerlijke combinatie met citrussmaken. De citroenverbena voor de granité kon ik nergens vinden, niet vers en ook niet gedroogd, en dus heb ik die maar vervangen door citroenmelisse. De Isomaltsuiker was ook onvindbaar in Lochristi, of all places…

 

Nodig voor 4

5 cl citroensap
75 cl water
75 g suiker
1 koffielepel eau de vie van frambozen of kersen
150 g room
1/4 vanillestok
150 g gesuikerde gecondenseerde melk
125 g griessuiker
50 cl water
sap van 1 limoen
1 bot citroenverbena (vers of gedroogd)
1 stengel citroengras
125 g frambozen
20 g frambozenpuree
4 blaadjes citroenmelisse
Isomaltsuiker (verkrijgbaar in winkels van bakkerijgrondstoffen)

Werkwijze

Meng citroensap, water en suiker en laat 5 minuten doorkoken. Zet de vloeistof aan de kant en laat goed afkoelen. Breng de siroop op smaak met eau de vie van frambozen of kersen.
Voor de melkcrème: klop de room dik vloeibaar op, samen met de vanillepitjes. Schep er voorzichtig de gecondenseerde melk onder.
De granité: laat griessuiker, water en limoensap enkele minuten koken. Neem de warme vloeistof van het vuur en voeg de fijngesneden verbena en het citroengras toe. Laat 30 minuten trekken en zeef. Vries de vloeistof in en roer het mengsel regelmatig om tot je een schilferachtige massa krijgt.

Afwerking

Verdeel de verse frambozen over de vier glazen. Giet een eetlepel siroop over de frambozen, vervolgens zachtjes de frambozenpuree en daarop de melkcrème. Eindig met de granité. Werk af met citroenmelisse, suikergarnituur (Isomaltsuiker) en een framboosje.

Bron: De smaak van wijn. Auteur: Gido Van Imschoot. Uitgeverij: Davidsfonds.

Related Post