Recept voor geitenkaastaartje met vijg
(Voor)bereiden: ± 15 min
Baktijd: ± 25 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 8 kleine taartjes of 4 grotere (zoals die van mij):
2 vellen zanddeeg, kant-en-klaar gekocht
125 g verse zachte geitenkaas
4 grote vijgen, gehalveerd
3 eieren
180 ml room (in dit geval gebruikte ik de Campina lichte culinaire room 20% vet)
1 el gehakte bieslook
20 g fijngeraspte parmezaan
Zeezout en zwarte peper van de molen
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij 180° C. Snijd elk vel zanddeeg in 4 vierkanten. Bekleed 8 ingevette ronde taartvormpjes met het deeg, snijd het overtollige deeg eraf en prik het lichtjes in met een vork.
Verdeel de geitenkaas en de vijgenhelften over de taartvormpjes.
Doe de eieren, room, parmezaan, peper en zout in een mengkom en klop tot alles goed gemengd is. Giet het eiermengsel in de taartvormpjes en bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven tot de vulling gerezen en stevig is.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bron: recept van niemand minder dan Donna Hay.