- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gegratineerde pannenkoeken met asperges en truffel

 

Gegratineerde pannenkoeken met asperges en truffel

 

Ingrediënten voor 8 gegratineerde pannenkoeken met asperges en truffel

30 cl melk
150 g bloem
2 eieren
1 snufje zout
Boter om te bakken

Voor de vulling:
500 g witte asperges
500 g groene asperges
1 el boter
15 cl witte wijn
12,5 cl room
1 tl Maggi groentebouillon in poeder
Zwarte peper van de molen
90 g geraspte kaas (bv. pecorino of parmezaan)
1 zwarte truffel, fijngeraspt

 

Gegratineerde pannenkoeken met asperges en truffel

 

Bereiding

Roer de melk en de bloem door elkaar, voeg de eieren en een snufje zout toe. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak achtereenvolgens 8 pannenkoeken van het beslag.

Maak de vulling. Schil de witte asperges helemaal, maar schil enkel het onderste gedeelte van de groene asperges. Snij de asperges schuin in stukken van 2 à 3 cm.

Verwarm de oven voor op 220° C.

Verhit de boter in een braadpan en stoof de witte asperges kort. Blus met de witte wijn, dek de pan af en laat 5 min stoven. Voeg de groene asperges toe en stoof nog 5 min. Giet er de room bij samen met de tl bouillon en laat kort inkoken. Kruid met peper.

Verdeel de aspergevulling over de pannenkoeken, vouw deze over de vulling en bestrooi met de geraspte kaas. Schik de pannenkoekrolletjes in een vuurvaste schaal en laat 5 min gratineren in de oven. Verdeel er vlak voor het serveren de geraspte zwarte truffel over.

 

Gegratineerde pannenkoeken met asperges en truffel

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept uit Knack Weekend 100 toprecepten Zonnig Italiaans.

Related Post