- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gegratineerde mosselen à la Provençale

 

Gegratineerde mosselen à la Provençale

 

Nodig voor 2 personen als voorgerecht

1 kg Zeeuwse mosselen, ik koos voor Goudmerk mosselen
1 zakje mosselgroenten (ui, selder, mosselkruiden)
1 brickpak tomatencoulis
Pesto, homemade of kant-en-klaar in een potje
1 zakje Spécial Gratin Entremont
Verse peper van de molen (geen zout: mosselen zijn al zout en de kaas ook)
Enkele blaadjes basilicum voor de afwerking
Extra: brood voor erbij (en een glaasje frisse rosé) 😉

 

Gegratineerde mosselen à la Provençale

 

Bereiding

Spoel de mosselen in rijkelijk veel water, tot het water helder blijft. Schik de mosselgroeten en hierop de mosselen op een geperforeerde schaal en stoom ze in de stoomoven bij 100° C gedurende 1 min zodat ze opengaan, maar nog niet gaar zijn.

Verwarm de oven voor op grillstand.

Maak de mosselen los van de schelp. Lepel in elke schelpenhelft een tl tomatencoulis en leg de mosselen erop. Schik ze in een ovenschaal. Kruid de mosselen met een flinke draai van de pepermolen. Lepel een tl pesto op elke mossel en strooi er royaal gratinkaas over.

Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en grill de mosselen tot de gratinkaas goudkleurig wordt. Strooi enkele blaadjes gehakte basilicum over de mosselen.

Serveer de gegratineerde mosselen onmiddellijk met een homp vers brood.

 

Gegratineerde mosselen à la Provençale

 

Bron: recept geïnspireerd op wat ik geproefd heb bij Chez Léon. Alle afwijkingen zijn mijn verantwoordelijkheid.

Related Post